Met zijn vijven waren we de begeleiding op het opstaptoernooi: Verena van der Werf, Jonathan ten Holder, Robbert Kowallik, Jochem van Dijk en ikke.

Vooraf hebben we de taken verdeeld: Robbert en Jochem werden jurylid, Verena, Jonathan en ik de coaches. Jonathan verdeelde de coaches over de matten (wie was ook alweer de hoofdcoach…?) Opdracht was dat iedere coach een verslag zou bijhouden van zijn/haar judoka’s. Dat is bij mij faliekant mislukt. Ehh, ik heb wel foto’s gemaakt, da’s ook iets waard, toch? Het verslag heeft qua volgorde van judoka’s niets te maken met de volgorde waarin is gejudood. Mocht van jou een verslag ontbreken, dan graag zelf iets schrijven en aan mij doorgeven, dan wordt het alsnog geplaatst.

Jesper Meuzelaar
Jesper ging goed van start, hij won de eerste partij met een ippon met een o-soto-gari (1e beenworp). Zijn tweede partij heeft hij hard geknokt, maar heeft hij verloren op scheidsrechtersbeslissing. Zijn laatste partij heeft hij verloren met ippon. Hij is uiteindelijk 3e geworden.

Renzo Visser
Renzo startte met een winst door de tegenstander te werpen met een o-soto-gari (1e beenworp). Daarna pakte hij de winst door een houdgreep. De derde wedstrijd verloor hij met ippon door in een stevige houdgreep te komen. De laatste partij verloor hij, maar hij heeft wel gevochten als een leeuw! Renzo is uiteindelijk 3e geworden.

Teun Wiemerink
Dit was de eerste wedstrijd van Teun. Hij zat in een sterke poule. Hij heeft hard gevochten, maar heeft dat nog niet kunnen omzetten in punten. Door deze ervaring zal hij op het volgende toernooi meer zelfvertrouwen krijgen en zullen de punten ook komen. Teun heeft de 4e plaats behaald.

Bas de Boer
Bas ging niet zo goed van start. Hij heeft de eerste wedstrijd verloren met ippon. Daarna kwam hij los en won zijn 2e partij met tanai-o-tosi. De derde partij won hij ook met ippon. De 4e wedstrijd heeft hij gewonnen met een houdgreep, ippon. Hij is uiteindelijk op de 2e plaats geëindigd.

Luca Dikken
Luca had in de eerste partij een ippon gescoord (na mijn idee) maar de scheidsrechter gaf niks, en uiteindelijk is de scheidsrechtersbeslissing tegen hem uitgevallen. De tweede partij heeft hij met goed judo gewonnen met yuko. De laatste partij won hij met ippon. Luca is 2e geworden.

Chelsea Langenbach
Dit was de eerste wedstrijd van Chelsea. De eerste partij moet ze tegen Sandra, die verloor ze, maar ze kwam met een big smile en glinsterende oogjes de mat af. De tweede partij moest ze tegen een hele sterke tegenstandster, ze verloor deze partij met een o-soto-gari. Helaas verloor ze ook de derde partij. Ze is uiteindelijk 4e geworden, maar voor mij 1e want ik heb nog nooit bij iemand zo’n plezier gezien als bij haar ondanks dat ze verloren heeft!

Sandra Ticheler
De eerste partij tegen haar clubgenoot Chelsea, heeft Sandra gewonnen met ippon. De tweede wedstrijd ging verloren met een houdgreep. De laatste partij moest Sandra tegen een hele sterke tegenstandster. Ze verloor deze met een o-soto-gari.

Thijs Schokker
Thijs zat in een zware poule. De eerste gingen verloren. De laatste wedstrijd won hij met mooi judo met verschillende worpen. Duidelijk is dat hij in het eerste toernooi ervaring tekort is gekomen. Hij is 5e geworden.

Twan Weber
Twan ging goed van start, hij scoorde met een heupworp ippon. De tweede wedstrijd ging zo snel dat ik niet heb gezien wat er gebeurde, wel weet ik dat hij is gewonnen door Twan. De derde wedstrijd moest hij tegen een sterke jongen die Twan naar beneden duwde, deze partij ging verloren. De laatste partij heeft Twan hard geknokt, maar heeft hij met yuko verloren. Twan werd 3e.

Noah Jans heeft hard gevochten, en 3 potjes verloren door hand in de nek.

Cas Karperien heeft 2 gewonnen door een houdgreep en verloren door te lief, beiden door hand in de nek.

Tunahan Toptas heeft 2 gewonnen door 1 houdgreep en een hele mooie worp en 2 verloren door hand in de nek.

Thijs Möller 2 gewonnen, waarvan 1 heel netjes met een mooie tai-o-toshi en 1 door een o-uchi-gari. Die ippon werd aan de tegenstander gegeven. We hebben ons best gedaan, maar er kwam geen verandering in. Thijs heeft ook 2 verloren, waarvan 1 door hand in de nek en de ander door houdgreep.

Femke Brouwer 2 gewonnen, de ene met 1 houdgreep en de ander met een mooie worp, ze heeft ook 1 verloren van onze eigen Nohade.

Nohade Riadi heeft 3 netje gewonnen, 2 met houdgreep en 1 met een mooie ippon-seoi-nage.

Hugo van ’t Riet heeft 2 potjes verloren 2 door houdgreep en 1 gewonnen met een super houdgreep!

Quido Damhof heeft super geknokt en 1 gewonnen en 3 verloren.

Koen ter Horst heeft mooie wedstrijdjes gemaakt en heeft 3 gewonnen en 1 verloren.

Tsja, de rest werd door mij gecoacht en ik heb vreselijk gefaald in het verslag schrijven. Ik had wel de leukste judoka’s, natuurlijk. De meesten zonder al te veel of helemaal geen wedstrijdervaring. Da’s zo leuk coachen: bij alles wat de scheidsrechter zegt: loslaten en gaan staan. Zo ging menig houdgreep verloren. Een toernooi is ook gewoon om dingen te leren natuurlijk, zodat na enkele partijen ook een houdgreep werd vastgehouden.

Mika Esselink, Milan Hellingman, Leo Stepanjan, Cas Huizinga, Emi Zwak en Milan Nijhof zijn de judoka’s die ik heb gecoacht. Judoka’s met weinig ervaring en heel veel enthousiasme. Mika huppelde iedere partij de mat af en genoot met volle teugen van deze ervaring. Het sociale heeft nog duidelijk voorrang, ook goed te zien bij de prijsuitreiking. Milan Hellingman schoof zover mogelijk op, zodat ook zijn (trainings)maatje Mika er goed bij op paste. Leo stond heel stevig, wist echter niet goed wat voor worp hij moest doen. Zijn opdracht werd aan meester Frits vragen om hem o-soto-gari (eerste beenworp) te leren zonder gestrekte armen. Emi stond heel mooi te judoën, waarbij 2 x bijna score met uchi-mata, niet slecht wanneer je nog maar 9 bent. Hetzelfde geldt voor Twan (10) en Luca (8), die ook beiden goed bezig waren met deze mooie worp.

Wat mij tot mijn grote trots opviel: er werd door ons veel verloren, omdat onze judoka’s vrijwel niet om de nek grijpen. Hierdoor zijn ze helaas ook nog niet goed bestand tegen judoka’s die dit wel doen.

Voor alle leraren van Judo Promotion Twente dus een opdracht voor de volgende trainingen: leren om zelf goed vast te pakken met de basis kumi-kata (1 hand hoog aan de kraag en 1 hand achter de elleboog van uke) en daarbij wel zorgen dat de ander niet om de nek kan pakken.

Nou, wij als begeleiding hebben een erg leuke dag gehad samen, de minimonsters hebben het weer goed gedaan, op naar het volgende toernooi.

Iedereen Super gedaan !!!!