Top Judo Almere is het strijdtoneel van afgelopen zondag. Coach Ferry Evenberg vertrekt vroeg uit Hengelo voor zijn lift vanuit Almelo.

Oguzhan Toptas uit Almelo is de enige Judo Promotion Twente judoka van het eerste blok en heeft de onverdeelde aandacht van zijn coach. Het vele trainen brengt duidelijk verandering: de afwachtende houding is verdwenen, de aanval wordt steeds sneller gezocht. Alleen levert deze judostijl ook foutjes, die bikkelhard worden afgestraft. Geen winst, wel duidelijk vooruitgang geboekt. Het tweede blok is voor Nohade Riadi (Almelo), die haar gevarieerde stijl weet vast te houden en knap een tweede plek bereikt.

Lisa Alkan (Hengelo) raakt tijdens haar eerste partij geblesseerd, terwijl ze een houdgreep vasthoud en houdt nu minimaal 2 weken rust i.v.m. een scheurtje in haar sleutelbeen.
Bonnie Busch (Enschede) doet het netjes: 2 partijen winst en 2 partijen verlies, dat betekent weer de nodige dangraadpunten erbij.

Nils Schrijver (Almelo) is in een goed half jaar 3 gewichtsklassen gegroeid en komt nu kracht tekort en gewicht, omdat hij net onderin zijn nieuwe klasse zit.

Met Koen Oude Nijhuis (Almelo) eindigt coach Ferry zoals hij begonnen is: een 2e plek ook voor Koen.
De volgende coach is gearriveerd, Remco van Dijk neemt het stokje over van Ferry en heeft Amber Goris (Vroomshoop), Jochem van Dijk (Borne) en Sem Sterckel (Hengelo) onder zijn hoede. Sem en Amber worden kampioen en Jochem 2e, waarna de dag van Remco niet meer stuk kan. Alleen Remco, Vincent had zaterdag 3 kampioenen……

Voor Judo Promotion Twente een geslaagde kennismaking met dit toernooi.