Gisteren een mooie dag gehad in Markelo.

‘s Morgens om acht uur reden we met een auto vol coaches richting Hengelo. Ruim 40 deelnemers, dat betekent ook een flink aantal coaches natuurlijk.

Aangekomen in Markelo lag al een flink deel van de judomat. Om onze judoka’s los te weken van hun ouders en bij elkaar te krijgen, besloot ik tot een gezamenlijke warming-up. Zo konden we als coaches meteen zien wie we allemaal hadden, omdat we natuurlijk niet alle judoka van alle leraren kennen.

We hadden dat blok 10 judoka’s, een groep die al snel uitbreidde tot ruim 30 kinderen: ook de kids van andere clubs vonden het erg leuk om mee te doen en ook wij vonden dat natuurlijk wel gezellig.

Na de warming-up 1 probleem: ik wist nog steeds niet, wie er nu bij ons hoorde. Wel had ik het hele eerste blok veel aanspraak van alle judokaatjes, die in ieder geval vonden dat ze nu bij mij hoorden.

Mooie dingen gezien: Jarno van Os blijkt diep van binnen toch een vechtertje te hebben zitten, nu zorgen dat dat naar buiten komt (iets eerder bij dit dieseltje), Ruben Vaandering hier eindelijk tegenstanders van zijn eigen supergewicht (bijna 20 kg) heeft gevonden, Imke Geselschap een hele mooie de-ashi-barai kan maken, Hugo Tammes zo snel zijn partijen maakt dat ik de helft mis en Denley Langenbach kampioen wordt omdat volgens eigen zeggen ‘de ander niks doet en maar gewoon blijft staan. Ja dan gooi ik ze’. Ik in een aantal gesprekjes heb gemerkt, dat we wel hele slimme judoka’s hebben.

Dit leverde de volgende resultaten:

1e plaats: Merel Brama, Imke Geselschap, Denley Langenbach, Linde Hanstede, Melissa Möller en Nohade Riadi en Hugo Tammes.

2e plaats: Ruben Vaandering, Bas de Boer, Cas Karperien, Jesper Meuzelaar en Thijs Möller.

3e plaats: Femke Brouwer, Luca Dikken, Nard van de Wetering, Hanneke Plaggemars, Tygo Schipper, Dani Yefimov, Sem Kalwij, Chelsea Langenbach en Silvan Weeda.
4e plaats: Jack Bekhuis, Jarne van Os en Branco Vroom.
5e plaats: Britt Bruggemann, Jarno Korte, Nina Luisman, Joey van der Sloot, Mitchell Uneken, Emi Zwak, Dennis Smidt, Ilyas Ruparelia, Tunahan Toptas, Taro Zwak en Thijs Schokker.

Begeleiders van Judo Promotion Twente, bedankt voor jullie hulp deze dag: coaches Mark Vaandering, Martin Evenberg, Lisa Alkan, Rita Evenberg en juryleden Ferry Evenberg, Karim Riadi en Lisa Alkan, die voor ons overal insprong waar nodig was.

Ouders, bedankt voor jullie support en judoka’s voor het mooie judo. Scheidsrechters en organisatie, bedankt voor het neerzetten van een mooi toernooi.