Om 9 uur ‘s ochtends mochten de coaches Martin Evenberg , Robbert Kowallik, Arnold Hegeman en Vincent Eidhof de eerste aanstormende talenten van Judo Promotion Twente op het Sinterklaas toernooi coachen.

Voor sommigen van de jongste groep was dit het eerste toernooi waar ze aan mee gingen doen. Natuurlijk is alles dan nog nieuw en alles nog heel spannend. Dan kun je natuurlijk nog een beetje last van zenuwen hebben. En natuurlijk de ervaring die je krijgt dat een randori op de training toch nog net iets anders is dan een potje judoën op een wedstrijd.
Judoka’s die al wat meer wedstrijden hadden gedraaid, wisten dan ook wat meer wat ze konden verwachten.
Judoka’s als o.a. Sven Mettinkhof en Ruben Vaandering hadden deze ervaring al wel. Ze wisten al goed welke worpen ze wilden maken en wisten daarmee ook mooie punten te scoren.
En hoe mooi een worp ook is. Toch moest ook Ruben Vaandering er aan geloven dat zijn verdiende Ippon naar de verkeerde winnaar werd gewezen. Daar kan zelfs een coach niks aan veranderen.

Sommige judoka’s hebben tips van de coaches meegekregen die ze goed kunnen gebruiken tijdens de training. De meesten moeten toch wel wennen dat ze hard moesten vechten voor een punt en dat je iemand niet zomaar kunt werpen. Een worp maken kan ook alleen als je een stevige pakking vast hebt. Of dat wanneer je op de buik ligt je het beste maar niet op je rug kan rollen.

Na elke wedstrijd ging de coach ook met de judoka even doornemen wat goed en wat minder goed ging. Een paar tips voor de volgende wedstrijd en kijken of de tips toegepast konden worden. Gelukkig hebben we bij JPT judoka’s die goed konden luisteren, want in de wedstrijden erna konden de coaches zien dat de aanwijzingen vaak begrepen waren. Ze hebben zelfs naar wat mooie punten en Ippons geleid.

En daarom kunnen we namens de coaches zeggen dat het een geslaagde dag was en dat we trots zijn op de inzet van alle judoka’s.

Toevoeging JPT: Martin, Arnold, Robbert, Vincent, bedankt voor het coachen. Denday en Marije, bedankt voor het jureren.

Martin Evenberg
Arnold Hegeman
Robbert Kowalik
Vincent Eidhof