De zaterdag met Mark Seiger en Verena van der Werf reist coach Ferry Evenberg af naar Bremen, goed 2 uur rijden.

Mark Seiger is als eerste aan de beurt.                                                                                                                      Hij doet vandaag voor het eerst mee in de klasse tot 73 kg. Tegen Finn Griesmann start Mark goed, met aanvallend judo. Mark scoort waza-ari met o-uchi-gari, de erop volgende houdgreep kan hij echter niet lang genoeg vasthouden. Na 2,5 minuut krijgt hij ura-nage tegen en wordt naar de herkansing verwezen. Robert Klage is de volgende teenstander. Mark heeft het zeer moeilijk, Hij krijgt een shido tegen en even later krijg hij ook een yuko tegen. Mark blijft echter proberen om zelf te scoren, hetgeen hem een yuko oplevert. Ook zijn tegenstander krijgt een shido, waarna de stand gelijk is en er verder meot worden gejudood in de golden score. Hierin weet Mark zijn tegenstander in een houdgreep te krijgen en de winst is binnen. De derde ronde moet Mark het opnemen tegen de Noor Truhacev. Deze blijkt van een iets ander niveau. Trucahev scoort eerst een waza-ari en even later ligt Mark in een houdgreep.

Al met al heeft Mark bewezen ook op dit niveau mee te kunnen draaien en partijen te winnen.

 

Verena van der Werf neemt het op tegen Cora Ludwig.                                                                                     Verena valt aan met haar uchi-mata en scoort 2 maal een yuko. Een houdgreep levert haar een ippon op. In de volgende ronde is Lena Harsdorf de tegenstander. Ook in deze partijvalt Verena aan met haar uchi-mata. Het lukt haar echter niet om te scoren. Harsdorf valt ook aan met een uchi-mata en Verena verdedigt net niet goed genoeg, zodat ze een ippon tegen krijgt. In de wedstrijd om de 3e plaats moet Verena het opnemen tegen Alessa Barber. Barber weet een ongevaarlijke grondsituatie om te zetten in een winnende armklem en Verena ‘valt van het podium’.

 

Zondag is de dag voor Amaani Ruparelia en Danée Roseval, begeleid door Rita Evenberg.                     Voor half elf zijn de dames gewogen en omgekleed en om elf uur beginnen ze braaf aan hun warming-up, in afwachting van de start van hun poule. Ruim twee uur later beginnen ze opnieuw aan hun warming-up, zonder een partij te hebben gejudood. Nu blijkt de poule van Amaani te zijn begonnen. Erg onduidelijk, omdat je niet weet welke mat je moet judoën en met 3 speakers voor 6 matten die vrij vaak omroepen wie er tegen wie moet judoën op welke mat, is het wat moeilijk te volgen.

Amaani judoot als eerstejaars met goed 49 kg. in de klasse tot 52 kg. met duidelijk afgetrainde dames, een kop groter.                                                                                                                                                             Ook krijgt ze te maken met het Duitse reglement -15 jaar: ze mag niet hoog vastpakken, geen sutemi’s, geen lage schouderworp en geen verwurging. Dit brengt haar uit haar spel. Amaani probeert veel aan te vallen met verschillende worpen, probeert ook de sutemi-aanval waarbij je doorgaat naar armklem. Ze krijgt de tegenstandsters echter niet goed in beweging en komt niet tot scoren. Beide partijen gaan verloren.

Nu mag eindelijk ook Danée aan de bak. En meteen goed, haar eeuwige rivale Marit Kamps is de eerste tegenstandster. Het partijverloop wordt beter: Danée laat zich minder onder druk zetten door zelf meer te bewegen. Het lukt echter niet om Marit in beweging te krijgen en zelf te scoren, waarna Marit uiteindelijk de partij naar zich toe haalt.

De laatste partij om brons verloopt veel beter en goed geconcentreerd haalt Danée binnen een minuut een ippon score en daarmee brons.

Gezien het lange wachten en daardoor late tijdstip toch maar geen kerstmarkt en weer ‘gewoon’ naar huis.