Als voorbereiding op de toernooien in 2016 hebben de judoka’s van Judo Promotion Twente deelgenomen aan de stage in het Pagedal in Stadskanaal.

Met 500 deelnemers voor iedereen voldoende tegenstand. Na de warming-up bestonden de trainingen alleen uit oefenwedstrijden (randori’s), hetgeen de 3 dagen tot een stevige uitdaging maakte.

Grenzen verleggen en teambuilding waren sleutelwoorden bij de stage.

De trainingen met de (inter)nationale top als sparringpartners waren zwaar en leerzaam. Voor de jongsten was het nog veel vallen, opstaan, tanden op elkaar en doorvechten. Het onderscheid leren tussen echte pijn en kleine pijntjes. De oudere judoka’s kwamen al verder en konden aan hun eigen doelen en technieken werken.

“Je ziet ze groeien” aldus trainer-coach Martin Evenberg. “Hier leren ze hun grenzen verleggen: foutjes worden afgestraft zodat je moet zoeken naar de juiste beetpakhouding, balansverstoring, enz. Je krijgt hier niets cadeau. Je nek gaat branden van het schuren van je pak, je armen verzuren en iedere training wordt een zwaardere opgave. Daarnaast ben je tussen de trainingen door op elkaar aangewezen en is het enorm goed voor de teambuilding”.

De begeleiding van de 16 judoka’s was in handen van Martin Evenberg, Vincent Eidhof, Cindy Rikhof en Rita Evenberg.

Deelnemers waren Mark Seiger, Amaani Ruparelia, Linde Hanstede, Marijn Hanstede, Nohade Riadi uit Almelo, Jochem van Dijk, Thijs Moller en Melissa Moller uit Borne, Sanne Arendshorst uit Aadorp, Amber Goris uit Vroomshoop, Danée Roseval, Imke Luisman, Luca Dikken, Jonathan ten Holder, Joram Wabivot en Femke Brouwer uit Hengelo. Twan Weber moest thuisblijven wegens een gebroken duim.