Met 3 kampioenen bij de senioren en de -18 jaar klasse kunnen de coaches tevreden zijn. Verena van der Werf, Sem Sterckel en Martin Evenberg komen thuis met goud.

Het technisch niveau blijkt ook uit de variatie aan worpen die ingezet wordt: Sumi-gaeshi (offerworp), Uchi-mata (heupworp), Hiza guruma (kniewiel), O-uchi-gari (grote binnenwaartse haak), Ko-uhi-gari (kleine binnenwaartse haak), Harai-goshi (heupworp) een heel scala aan worpen wordt gebruikt om tot scoren te komen. Uit deze variatie blijkt het grote aantal trainingsuren dat de judoka’s in hun sport heeft gestoken.

Ook de jongere jeugd sluit aan:                                                                                                                                 Het is niet niks, van de oudste in je categorie naar de positie van de jongste.                                                  De voorbereidende stage in Stadskanaal, waar veel judoka’s van JPT aan hebben meegedaan, betaalt zich uit: de stap van de -12 jaar naar de -15 jaar wordt door de meesten zonder veel problemen gemaakt.

Twan Weber, Luca Dikken en Nohade Riadi behalen zilver en Emi Zwak, Vincent Eidhof en Femke Brouwer brons. Voor Luc van Burik is er een eervolle vierde plek.