Op het districtskampioenschap te Markelo heeft Duco van Buuren zich, via zijn tweede plaats, geplaatst voor het NK te Nijmegen. Na twee winstpartijen met ippon tegen respectievelijk Veenstra en Vrolijken, moest Duco het in de finale opnemen tegen Rowan de Winter. Duco begon sterk aan deze partij en De Winter kwam op achterstand door tegen twee waarschuwingen op te lopen als gevolg van zijn passief judo. In een grondgevechtssituatie kreeg Duco een knie tegen zijn borst en als gevolg hiervan reageerde hij te langzaam op de aanval van De Winter. Duco kwam in een houdgreep terecht en wist niet meer te ontsnappen en hiermee moest hij het kampioenschap aan Rowan de Winter laten. Duco komt nu uit in de klasse tot 100 kilogram. Het vorige seizoen wist hij zich niet te plaatsen voor het NK in de klasse -90 kg. De overstap lijkt dus een goede beslissing van de 1e jaars UT student.

De andere Judo Promotion Twente deelnemers wisten zich net niet te plaatsen voor het NK. Zowel Verena van der Werf, in de klasse -57 kg, als Koen Oude Nijhuis, in de klasse -81 kg, bleven op een vijfde plaats steken, net een plaats verwijderd van de kwalificatie.