Osnabrück dit jaar sterk bezet met 14 deelnemende landen en 600 deelnemers.
In Duitsland gelden andere regels: je mag niet hoog in de kraag/in de nek vastpakken en bij de -12 jaar geen tani-otoshi (overname achterlangs). Bij de -15 mogen geen verwurgingen en wel armklemmen.
Thijs wint 3 partijen en geeft de finale weg door te haastig judo.
Luca Dikken wint 3 partijen en eindigt in een enorme poule daarmee bij de laatste twaalf. Linde Hanstede heeft moeite met het Duitse systeem waarbij je niet hoog mag vastpakken. Zware griep heeft haar tempo ook gesloopt, waardoor geen winstpartijen voor haar. Griep zorgt dat Marijn Hanstede en Twan Weber het toernooi niet eens bereiken.
Femke Brouwer moet meteen tegen Nohade Riadi, die daarna sneuvelt op een armklem en nu nog op de uitslag van de foto wacht. Wegens het grote deelnemersveld is overgeschakeld op het Braziliaans systeem, hetgeen betekent dat Femke nu geen herkansing krijgt.
Amber Goris toont enorme mentale groei en wordt na twee winstpartijen 7e.
Morgen in Osnabrück een dag trainingsstage. Gelukkig vertrekken we dan ruim een uur later.