Markelo, 13 februari

Half acht vertrek ik met Vincent Eidhof en Koen vd Mark naar Markelo om te coachen/jureren. Met minimaal 4 teams een fikse kluif, waar Jaap Bekkema, Arnold Hegeman,Vincent Eidhof en ik (Rita Evenberg) zin in hebben. Remco van Dijk zal ons ‘s middags komen versterken. Hij neemt nu de honneurs waar in Hengelo, waar hij de wedstrijdtrainingen verzorgt, zodat ik mee kan naar de teamwedstrijden.

Gewapend met onze eigen weegschaal vangen we de judoka’s op in de hal en doen alvast een voorweging, zodat we iedereen op papier op de juiste plek hebben staan. Door o.a. blessures en ziekte ontbreken aardig wat judoka, zodat we met onze judoka slechts 5 plaatsen kunnen vullen van de 7 die er zijn. ‘Doet er niet toe’, vinden we, de motivatie is enorm. Arnold en Vincent hebben besloten dat ik mij nergens druk over mag maken, dus alles komt goed. Zo.

De heren -12 jaar starten de dag en doen dit goed. Luca Richardson, Cas Karperien, Sem Kalwij, Tunahan Toptas, Luca Dikken, Jarne van Os, Jack Bekhuis en Joey vd Sloot laten zich van hun beste kant zien: Deventer, Nippon Achterhoek 1 en Nippon Achterhoek 2 bijten in het stof. Alleen Van Dijk/Sonnenberch moeten we voor laten gaan met slechts 1 punt verschil: 3-4 is de eindstand.

Dan is het de beurt aan onze dames -12 jaar. Hanneke Plaggemars, Emi Zwak, Nina Luisman, Chelsea Langenbach en Linde Hanstede stijgen boven zichzelf uit door achtereenvolgens Shoganai/Lelystad, JV THAG en Nippon Judo Achterhoek te verslaan. Alleen Kiryoku gaat ons voorbij met wederom 3 – 4.

Wanneer de -12 jaar naar huis is, gaan Koen, Vincent, Arnold en ik in de kantine een hapje eten, waarbij het door mij van Arnold gejatte sinaasappelschijfje het enige gezonde is dat ik binnen krijg, ahum.

Nu is de -15 jaar aan de beurt, waarbij de dames en heren zich gelijktijdig moeten melden. Ook hier slechts 5 gewichten aanwezig van de 7. We hebben vanmorgen gezien dat wij daar niet van onder de indruk hoeven te zijn en beginnen vrolijk aan dit blok.

Ons damesteam kent met alle blessures (Amaani Ruparelia, Melissa Moller en Amber Goris) slechts 1 JPT’er en dat is Maria Alkan. Maria, 34 kg. schoon aan de haak, draait zeer overtuigend haar partijen tot 40 kg. Nog geen winst, haar tegenstandsters hebben echter flink diep moeten gaan voor ons lichtgewicht. Verder bestaat het team uit Gretha van Rijn, Floor Daamen, Helga Wezenberg en Renske Uithof. Ook deze dames behalen de 2e plek.

Dan de heren -15 jaar, te weten Dave Haagsma, Luuk Heerding, Jasper Spithof, Finn Grevinga, Cas Hoeks en Koen Zonnebeld doen het goed. Zij verliezen zeer nipt van Kiryoku, 3 – 3 is de stand en de behaalde punten moeten de doorslag geven: 25 – 30 helaas voor Kiryoku. Waarbij we zoals iedere partij al 20 punten cadeau geven door met 5 judoka aan te treden.Tegen Nippon Judo Achterhoek halen we de schade in door met 4 – 2 (37 – 20) te winnen. Doordat Nippon Judo Achterhoek wint van Kiryoku, eindigen we alle 3 met een winst- en een verliespartij. De punten moeten de doorslag geven en dit pakt voor ons heel gunstig uit: wij behalen de meeste punten en deze ronde is voor ons.

Een prima samenwerking: Judo Promotion Twente, Judoschool Haagsma, Senshi, Bijsterbosch en Sonnenberch. De judoka staan er als 1 team, de ouders vanaf de tribune juichen en houden hun hart vast als 1 team, kortom, super geslaagde dag.

Jaap Bekkema, Arnold Hegeman, Koen vd Mark en mijn trouwe hulp-van-de-dag Marijn Hanstede, bedankt voor de ondersteuning van de kids. Ouders en andere aanverwanten, bedankt voor de support. Op naar de 2e ronde, te weten 16 april 2016