IMG_0422

 

 

 

 

 

 

 

 

Twan Weber (-34 kg) en Marijn Hanstede (-38 kg) komen als eerste op de mat voor Judo Promotion Twente; beiden zijn eerstejaars -15 jaar en weten het met 2 winstpartijen tot een 7e plek te brengen.

Daarna is het de beurt aan Jochem van Dijk (-66 kg). Jochem traint op dit moment in Almelo, Hengelo, Papendal en Heerde en bewijst dat veel en hard trainen zich uitbetaalt: al met al staat hij goed één minuut op de mat. Het niveauverschil met zijn tegenstanders is zo groot dat de kortste partij inclusief groeten 7 seconden duurt en de langste iets meer dan een halve minuut.

Het laatste blok is aan de dames, waarbij JPT veel blessureleed kent: Amaani Ruparelia, Melissa Moller en Nohade Riadi kunnen niet meedoen, waarbij ze, gezien hun staat van dienst, wel degelijk kanshebbers waren voor eremetaal.

Femke Brouwer (-32 kg), Maria Alkan (-36 kg) en Amber Goris (-57 kg) komen wel in actie:     Femke Brouwer wint als eerstejaars haar finale overtuigend met ippon met kesa-gatame na een grandioos grondgevecht. Maria Alkan is de minst ervaren dame, echter haar 4e plek levert wel een NK ticket op.  Amber Goris gaat heel diep en behaalt met ippon winst op M van Heuven en H. Ayari.dekharghani de finale. Hier moet Amber door een foutje haar meerdere erkennen in F. Enklaar.

Jochem van Dijk, Femke Brouwer, Maria Alkan en Amber Goris vertegenwoordigen over 2 weken Judo Promotion Twente op de Nederlandse Kampioenschappen in Apeldoorn.