FullSizeRender-1

Op de districtskampioenschappen judo voor judoka onder de 12 jaar heeft de Almelose Emi Zwak een topprestatie geleverd door kampioen te worden.

Emi, leerling van Frits Hartman, wint haar eerste partij met een goed ingezette o uchi gari. In haar tweede partij laat zij zien al heel gevarieerd te zijn en deze partij haalt ze naar zich toe met een goed ingezette uchi mata. De derde partij haalt Emi de winst naar zich toe in het grondgevecht en maakt deze partij af met een houdgreep. Voor goud moet Emi nog een keer de mat op en met een goed getimede overname landt ook deze tegenstandster in een houdgreep en Emi mag plaatsnemen op het hoogste plekje van het podium.

Hier blijft het niet bij voor Judo Promotion Twente: Linde Hanstede gaat naar huis met zilver en voor Luca Dikken en en Jack Bekhuis is er brons. Luca pevert deze prestatie in de grootste poule en heeft hiervoor 6 winstpartijen moeten leveren. Thijs Moller en Joey van der Sloot pakken met hun 5e plaats net geen brons.

Bij de hierna gehouden kampioenschappen tot 18 jaar behaalt Verena van der Werf met een 3e plek een ticket binnen voor het NK tot 18 jaar, dat 9 april wordt gehouden in Leek.