IMG_4049

Op de districtskampioenschappen judo voor judoka onder de 18 jaar heeft Verena van der Werf via een 3e plaats, plaatsing afgedwongen voor de komende Nederlandse Kampioenschappen te Leek.

Begin van de week leken de kansen voor Verena gereduceerd tot nul, aangezien het griepvirus ook haar te pakken had gekregen. Gaandeweg de week knapte ze wat op en dus probeerde ze zaterdag te judoën.

In de eerste partij tegen Van de Bosch kwam Verena al snel op een yuko achterstand, maar ze wist zich te herstellen en ze trok het initiatief naar zich toe. Echter bij het maken van een beweging gleed ze weg en kwam ze in een houdgreep terecht. Hier wist ze niet meer uit te ontsnappen en werd ze verwezen naar de herkansingen. Haar volgende tegenstander Enklaar werd door Verena onderdruk gezet en al snel liep Enklaar tegen twee shido’s op voor passiviteit. Bij een actie op de grond reageerde Verena sneller dan haar tegenstander en Verena wist een houdgreep vast te krijgen en ze liet pas los na het commando ippon! In de wedstrijd om de 3e plaats moest Verena het opnemen tegen Werkman uit Zutphen. Ook in deze partij had Verena het initiatief en kreeg Werkman al snel een shido voor niet aanvallen. Werkman werd hierop iets actiever en Verena wist een beweging van Werkman met een uchi mata over te nemen. Hiermee besliste ze de partij in haar voordeel en wist ze zich, evenals vorig jaar, te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap.

 

Dezelfde dag werd het districtskamioenschap tot 12 jaar gehouden, waar de judoka van Judo Promotion Twente ook goed presteerden:

Emi Zwak mag zich na 4 winstpartijen kampioen noemen, Linde Hanstede behaalde het zilver. Na 6 winstpartijen wist Luca Dikken in een enorme poule het brons binnen te halen, evenals Jack Bekhuis. Thijs Moller en Joey van der Sloot liepen net het brons mis en behaalden een 5e plek.