Terwijl een aantal toppers afreisde naar Apeldoorn voor de Nederlandse Kampioenschappen tot 15 jaar, werd in Hengelo de 3e ronde gehouden van de Vriezenveencompetitie.

3 9e plaatsen op NK

In Apeldoorn werd goed gepresteerd: de prijzen gaan doorgaans naar de laatstejaars, terwijl de jongeren komen om te kijken waar ze staan en ervaring op te doen. Vanuit ieder district, 7 in totaal, doen 4 judoka’s mee per gewichtsklasse, een totaal van 28.

Amber Goris Vroomshoop) en Jochem van Dijk (Borne) zijn tweedejaars, terwijl het voor de 11-jarige Femke Brouwer (Hengelo) en Maria Alkan (Hengelo) het eerste jaar was dat zij zich konden plaatsen.

Amber Goris ging goed van start met een overwinning met vol punt op Suze Meijer (Noord Holland) en Caitlyn Slangen (Limburg). Daarna liet zij zich imponeren door haar eeuwige rivale Cheyenne vd Sluis (Noord Nederland), waarna de concentratie weg was en ook de pot tegen Denise Marsbergen (Zuid Holland) verloren ging.

Femke Brouwer kwam in haar partij tegen Linda Verhaart op een yuko voorsprong, die ze door een inschattingsfout in het grondgevecht weer weggaf door in een houdgreep te belanden. Ilse Dijkstra (Noord Nederland) werd in luttele seconden verschalkt met een beenworp, gevolgd door een houdgreep. Tegen Glen Warners (Noord Holland) kwam Femke op waza ari voorsprong, maakte wederom een foutje in het grondgevecht om wederom in een houdgreep te eindigen.

Maria Alkan kon nog geen punten scoren, verloor vrij vlot van Renske Wekking (Midden Nederland), waarna ze de score tegen Eefje Moorsen (Limburg) kon beperken tot een yuko.

Jochem van Dijk won na een vrijloting de tweede partij met een veeg, gevolgd door een hodugreep van de Zuid Hollandse Vincent de Gans. Tegen Quinn Hofman (Noord Holland) kwam hij niet goed in zijn pakking, kon daardoor de acties van zijn tegenstander niet goed blokkeren en kwam op yuko achterstand, hetgeen hij niet meer kon wegwerken. De partij tegen Sem Steenbergen (Zuid Holland) was zijn concetratie weg, waardoor hij met twee keer waza ari de partij verloor.                                              Gezien de leeftijd zijn een 9e plek voor Jochem van Dijk, Femke Brouwer en Amber Goris een goede prestatie.

IMG_4070

Vriezenveencompetitie/Hengelo

Ondertussen werd in Hengelo tijdens de derde ronde gestreden om de classificaties voor de eindronde van de Vriezenveencompetitie.

Een eerste plek was er voor Noud Karperien, Chiara Memissie, Tristan Boers, Cas Karperien, Youri Grondman, Jesper Meuzelaar, Kursad Sahin de Vos, Denday de Rooy uit Hengelo en Denley Langenbach, Twan Hovestad en Lars Schumacher. Zilver gaat naar Ruben Vaandering, Hugo Tammes en Rens Damhuis uit Hengelo en Taro Zwak, Quin de Rooy, Tunahan Toptas, Silvan Weeda, Ilyas Ruparelia en Nicky Bastiaans uit Almelo. Fenne van Beek, Sem Kalwij, Thijs Schokker, Luc Damhuis, Luc van Burik uit Hengelo, Jarne van Os, Jarno Korte en Joey vd Sloot uit Almelo en Roosmarijn de Wit uit Borne behalen brons.

Volgende week wordt bekend wie er doorgaan naar de eindronde.