De internationale Soeverein Judocup te Lommel met deelnemers uit o.a. Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Engeland, Schotland, Frankrijk was goed bezet.

Het toernooi was verdeeld over 2 dagen, met op zaterdag o.a. de -13 jaar en op zondag de -15, -18 en 18+.

IMG_4255

Luca Dikken gaat als eerste van start en maakt een schitterende ippon met uchi-mata tegen Yoran Lambregts en beëindigt zijn partij binnen 7 seconden. De tweede partij scoort Luca tegen Ruben Geysensbinnen een halve minuut een waza-ari met een o-soto-gari en pakt daarna zijn tegenstander in een kesa-gatame (houdgreep). De finale maakt Luca een pakkingsfout teen Yakhichanov Ibrahim waarmee hij helaas zelf voortijdig in een houdgreep eindigt en op zilver blijft steken.

Nohade Riadi opent sterk tegen Rachel Kessels, die zij binnen 10 seconden in een Kami-shiho-gatame (houdgreep) heeft. Haar tweede partij tegen Marieke van Ophuizen begint ze sterk en komt op voorsprong door een bijna-houdgreep. Helaas brent Rachel haar 6 seconden voor het einde met een o-uchi-gari (beenworp) op een waza-ari achterstand. Haar laatste partij tegen Bo Wijnhoven komt Nohade sterk terug door binnen 14 seconden een waza-ari te scoren met ko-uchi-gari (beenhaak), gevolgd door een Yoko-gatame (houdgreep)

De 3e kandidaat van zaterdag, Nina Luisman, wordt 4e.

Zondag zijn Amber Goris en Jochem van Dijk onze deelnemers van het ochtendblok. Amber start goed met een kubi-nage (heupworp), gevolg door kesa-gatame (houdgreep). In de tweede partij wordt een slecht ingezette o-soto-gari (beenhaak) overgenomen met ippon. De partij om brons gaat verloren tegen eeuwige concurrente Cheyenne van der Sluis uit Groningen.

Zowel Amber Goris als Jochem van Dijk eindigen op een 5e plek.

Bij de -18 jaar weet Sem Sterckel de eerste helft van de pot naar zich toe te trekken, waarna hij op kracht het initiatief uit handen moet geven en uiteindelijk verliest.

Als Senioren hebben we ’s middags (na zo’n 3 uur vertraging) Martin Evenberg -66 kg en Duco van Buuren -100 kg. Martin gaat heel goed van start door met een sumi-gaeshi (offerworp) binnen 20 seconden de partij te winnen. De tweede pot verliest hij na een yuko voorsprong door een slordige kumi-kata (beetpakhouding) en ligt hij eruit.

IMG_4292

Duco van Buuren scoort tegen Luxenburger Nick Kunnert een waza-ari door een slecht ingezette ko-uchi-maki-komi door te sturen. Later in de partij volgt een waza-ari met een uchi-mata (heupworp). Tegen Max Welten laat hij zich door een ko-uchi-gari (beenhaak) letterlijk op het verkeerde been zetten en krijgt een punt tegen met een tomoe-nage (sutemi). Duco blijft steken op een 3e plaats.

Met een eindscore van 2 x zilver, 1 x brons, 1 4e en 2 5e plaatsen mag Judo Promotion Twente tevreden zijn.