Aan dit toernooi deden drie JPT judoka mee. Dit had alles te maken met de teamcompetitie in Markelo en enkele blessures. De judoka die in Assen de mat opgaan zijn Femke Brouwer, Mark Seiger en Jonathan ten Holder.

Femke mocht na 2 weken rust, als gevolg van een lichte hersenschudding, weer de mat op. Ze liet zien weer in goede vorm te verkeren. De eerste wedstrijd weet ze in de Golden Score in haar voordeel te beslissen, door meer aan te vallen dan haar tegenstandster. De volgende 2 partijen weet Femke overtuigend te winnen met een houdgreep. In de finale laat Femke zich om haar hoofd pakken en wordt ze met een heupworp geworpen en beland ze in een houdgreep. Een mooie zilveren medaille is er voor Femke. Al met al een heel goede prestatie, gezien het blessure leed.

Mark Seiger kwam uit in de klasse -73 kg bij de -18 jarigen. De eerste partij verliep niet al te best. Mark werd verrast door een sumi gaeshi en kreeg een waza ari tegen. Hij drong nog wel aan, maar een tweede sumi gaeshi verwees Mark naar de herkansingen. In de herkansingsronde weet Mark zijn 1e partij te winnen met een yuko. In de 2e partij komt Mark met een waza ari achter, maar door zijn niet aflatende aanvalsdrift weet hij zijn tegenstander 10 seconden voor het eind van de wedstrijd in een houdgreep te krijgen. De volgende tegenstander had goed naar Mark gekeken en een ingezette o uchi gari wist hij over te nemen en daarna kreeg hij Mark in een houdgreep. Mark wist tot tweemaal toe een toketa (houdgreep verbroken) te bereiken, maar hij kon niet echt uit de houdgreep komen en rolde elke keer weer terug. Ook Mark had een puike judo prestatie neergezet.

Jonathan te Holder deed mee in de klasse -55 kg ook bij de – 18. Zijn eerste partij weet hij eenvoudig met een ippon te winnen, maar in de tweede partij gaat het veel moeilijker. Jonathan is aanvallender, maar weet niet te scoren. Een aanval met een lage schouderworp van zijn tegenstander zorgt voor een waza ari achterstand. Jonathan blijft aanvallen en een aanval van zijn tegenstander wordt door Jonathan overgenomen met een ko uchi gari, de partij is binnen. De volgende partij is de finale waarin Jonathan de overhand heeft, maar een niet goed ingezette schouderworp wordt overgenomen en Jonathan krijgt een waza ari tegen. Jonathan blijft aanvallen en weet zijn tegenstander op 3 shido’s te krijgen, maar helaas is de partij net te kort om de beslissende 4e shido te verdienen. In de wedstrijd om de 2e plaats krijgt Jonathan weer een waza ari tegen, hij weet zelf nog een yuko te scoren en bijna een houdgreep vast te krijgen, maar de scheidsrechter geeft mate en dus moest Jonathan genoegen nemen met een 3e plaats.