Zaterdag 16 april is Markelo het strijdtoneel van de 2e ronde van de teamcompetitie van Oost-Nederland.

Als Judo Promotion Twente zijn we actief in 5 teams:

Ons meidenteam -15 jaar (ippon klasse) doet het uitstekend: we winnen met 5-2 van het Runners-up team (een combinatieteam van judoka’s die meedoen met de Runners-up trainingen in Markelo). Van het team van SJO (Stichting Judosport Oost) wordt met 4-3 gewonnen. Om alle plaatsen te bezetten draaien 4 meiden een gewichtsklasse hoger, hetgeen de prestatie extra glans geeft (waarbij vermeld moet worden, dat Maria Alkan, ons lichtgewicht -40 kg., eigenlijk ook nog ruim -36 kg. is).

In het team zitten Maria Alkan, Gretha van Rijn, Elin Henninger, Floor Daamen, Maartje Daamen, Amber Goris en Renkse Uithof.  Het is een combinatieteam met meiden van Sonnenberch, Bijsterbosch, Haagsma en Judo Promotion Twente.

Runners-up team heren -15 jaar (ippon Klasse) met Jochem van Dijk doet het ook uitstekend en plaatst zich vandaag voor de NK voor teams.

13001322_1007058796035139_2806931535150333154_n

Ons herenteam -15 jaar (yuko klasse) bestaat uit  Dante Spenkeling, Jasper Spithof, Kemen Auteri, Cas Hoeks, Luc van Burik en Koen Zonnebeld. Een zwaargewicht ontbreekt. We verliezen met 4-3 van Kiryoku en winnen met eveneens 4-3 van Nippon Judo Achterhoek. Hiermee staan we vandaag en in het totaal op de 2e plek, nog een finaleplek binnen.

20160416_141213

Meidenteam -12 jaar heeft een zware uitgangspositie: Door ziekte en dergelijke zijn slechts 4 van de 7 plekken bezet, zodat we met 3 – 0 achterstand aan onze partijen beginnen. De meiden zijn mentaal sterk en gaan voor zichzelf en elkaar stevig de strijd aan: we verliezen met 5-2 van Kiryoku, met 4-3 van Nippon Judo Achterhoek en eveneens met 4-3 van Shogonai. Eigenlijk een superprestatie. Grote kans dat we toch nog door kunnen naar de finale. Zaak dat we dan compleet zijn. Mooie punten kwamen o.a. van Emi Zwak met 2 x een ippon met uchi-mata. Het team bestond uit Hanneke Plaggemars, Emi Zwak, Nina Luisman en Linde Hanstede.

20160416_112729

Jongensteam -12 jaar (yuko klasse) herhaalt de score van de eerste ronde. tegen Nippon 1 winnen we met 3-3 op wedstrijdpunten. Verliezen van Van Dijk Sonnenberch met 4-3. Winnen van Nippon 2 met 7-0. Winnen van Deventer met 5-2 In dit team kwamen Cas Karperien, Tunahan Toptas, Sem Kalwij, Luca Dikken, Thijs Moller, Jarne van Os en Joey van der Sloot in actie. Ook in deze klasse staan we op de 2e plek. Zo lijken alle teams door te mogen naar de finaleronde. Voor de coaching en jurering tekenen Arnold Hegeman, Martin Evenberg, Vincent Eidhof en Koen van der Mark.