Woensdag 4 mei was de jaarlijkse bootcamp weer op het Hulsbeek. Er waren bijna 30 kinderen en één moeder die zo dapper was mee te doen. Verder veel ouders die lekker bleven als ‘hangouder’ om van het zonnetje te genieten.

 

We begonnen op het strand met het verdelen van de teams. De ouderen mochten teams kiezen en zo kwamen er vier teams.

De warming up was een stuk rennen over het strand.

Het eerste onderdeel van de dag was de trimbaan. Een baan waarin je onderweg verschillende krachtoefeningen moest doen en moest hardlopen van oefening naar oefening. Zo werden alle spierengroepen getraind op een leuke en speelse manier. Toen iedereen terug was van de trimbaan, waren er drie teams terug. Een team was namelijk verdwaald in het bos en dat te kwam ineens ergens uit het bos tevoorschijn. Na de trimbaan was het tijd voor een bekertje ranja en een verantwoorde cracker. Omdat het zo’n heerlijk weer was woensdag, gingen er ook veel kinderen het Hulsbeek water in om even af te koelen. Koud was het wel, maar dat maakte natuurlijk niets uit.

IMG_4541
Na de korte pauze gingen we door met het tweede onderdeel. Het tweede onderdeel waren ook weer krachtoefeningen, maar dit keer in tweetallen. Zo moesten de kinderen opdrukken, op verschillende manieren planken, judorollen maken en buikspieren trainen. Ook moesten ze in het zand als een kruiwagentje van boven naar beneden lopen.

IMG_6071

IMG_6053

Na de oefeningen moesten de kinderen weer een stuk rennen over het zand naar het grasveld. Op het gras mochten ze allemaal een oefening bedenken om te doen en als Rita het een goede oefening vond, moest de hele groep die oefening gaan doen.
Aan het eind van de middag gingen we nog een partij voetballen op het veld. Gelukkig zijn het allemaal judoka’s en geen voetballers. Er werd met veel plezier gespeeld en de dag eindigde met een erg mooi doelpunt van Noud.