De judoka van Judo Promotion Twente uit Almelo, Hengelo en Borne hebben goed gescoord in Dronten. Begeleid door Vincent Eidhof en Martin Evenberg gedurende de ochtendblokken en Ferry en Rita Evenberg tijdens de middagblokken werd een goed toernooi gedraaid.

Het was even slikken voor Vincent Eidhof en Martin Evenberg, daar ‘taxibedrijf Möller zich al om 6.45 uur meldde. Goedgemutst stapten de echte ochtendmensen in.

Melissa Möller en Nohade Riadi gaven de aftrap. Beide dames waren voor hun doen vrij ‘tam’ aan het judoën. Daar Melissa het moet hebben van haar onverbeterlijke vechtlust, zat winst er vandaag niet in. Nohade Riadi begint de Harai-goshi behoorlijk onder de knie te krijgen en heeft nu ook een duidelijk trainingsdoel betreft bewegingsrichting. Nohade wint 2 partijen met Harai-goshi en een houdgreep en eindigt netjes als 3e.

Jochem van Dijk

Het tweede blok zijn Bart Vos en Jochem van Dijk onze kandidaten. Bart Vos, hard groeiend en daardoor een minder stabiele romp, heeft hard aan zijn doel gewerkt, het rechter op blijven ondanks de druk van de tegenstander. Dit verbeterde duidelijk gedurende het toernooi. Jochem van Dijk heeft het vrij makkelijk en wordt kampioen met o.a. een verwurging. Hij houdt zich iedere keer net op tijd in om geen armklem te maken, waarna hij besluit ‘s middags ook met de -18 een kansje te wagen. Hier lukt het hem 1 partij te winnen met een O-soto-gari.

Het eerste middagblok is aan Sem Sterckel, Tunahan Toptas en Luca Dikken.

Sem Sterckel prijsuitreiking

Sem draait een sterk toernooi en wordt eveneens kampioen.

Tunahan Toptas2

Tunahan Toptas houdt zich goed aan de opdrachten waarmee hij de wedstrijden ingaat en eindigt netjes als tweede.

Luca Dikken

Dit geldt ook voor Luca Dikken, die wederom goed met zijn uchi-mata bezig is. Ook Luca is gericht bezig met zijn pakking en sturing en brengt het eveneens tot een tweede plek. Een goede ronde voor JPT.

Dan de laatste ronde, met Thijs Moller, Nard Boeding, Verena van der Werf, Vincent Eidhof, Martin Evenberg, Zander Evenberg en Rick Quinten.

Thijs Moller

Thijs Moller heeft heel veel pech: eerst om zes uur je bed uit en een hele dag in de sporthal doorbrengen omdat je zus het eerste blok moet judoën. Dan win je van de latere kampioen, om in die partij geblesseerd te raken en niet meer verder te kunnen. Deze winstpartij levert hem wel een 3e plek op.

Nard Boeding

Nard werkt hard, heeft al iets meer controle over zijn lange lijf, echter nog niet genoeg kracht om een partij naar zich toe te halen vandaag.

IMG_1081

Verena van der Werf zit duidelijk lekkerder in haar vel dan de afgelopen weken en hoeft na diverse winstpartijen alleen Nederlands Kampioene Sascha Buwalda voor te laten gaan.

Vincent Eidhof

Het is aan Vincent Eidhof niet te merken dat hij al de hele dag heeft gecoacht: Hij wint al zijn partijen overtuigend met ippon.

IMG_0661 Rick Quinten Zander Evenberg

Rick Quinten, Zander Evenberg en Martin Evenberg maken schoon schip door allen 3 partijen te winnen tegen niet-JPT judoka’s. In de onderlinge strijd wordt Zander kampioen, Rick tweede en Martin derde.

We gaan voldaan naar huis langs de onvermijdelijke Mac.