Voor de 3e keer op rij kampioen van Oost-Nederland. Het dringt maar langzaam door. De dames lijken haast verbaasd dat zij als winnaar worden aangewezen. Terwijl ze het toch echt zelf hebben gedaan. Een terugblik:

De voortekenen zijn niet zo gunstig: de 2e ronde werd door ziekte en dergelijke alles verloren, waardoor alleen de goede prestatie van de 1e ronde (een 1e plek) ervoor zorgden dat ze naar de finaleronde door mochten. Toch zorgen de dames wederom voor spektakel: Fenne van Beek, Hanneke Plaggenmars, Emi Sterk, Nina Luisman, Chelsea Langenbach en Linde Hanstede weten iedereen te verrassen.

Het begint met het kersverse teamgenootje Fenne van Beek. Fenne wordt vrijdag gevraagd het team te versterken na afmelding van 2 andere meisjes. Zonder aarzelen neemt ze haar plek in als lichtgewicht -25 kg. In de halve finale tegen het combinatieteam Shogonai (Dronten)-Lelystad stapt Fenne vastberaden de tatami op en werpt haar tegenstandster in no-time met een o-soto-gari, ippon. Dan is het de beurt aan Hanneke. Hanneke is nog net iets te licht en onervaren voor de -28 kg. en moet het met een o-goshi afleggen. Emi Zwak, -32 kg. haalt de partij vlot naar zich toe met een o-soto-gari, eveneens ippon en de stand is weer in het voordeel van JPT. Nina, -36 kg. haalt haar 10 punten binnen, waarna Chelsea, -40 kg. na al het blessureleed iets uit vorm is en in een houdgreep eindigt. Linde, op eigen verzoek een klasse hoger uitkomend tot 44 kg. is vastberaden het hier niet bij te laten en wint erg overtuigend met een kesa-gatame. Beide teams hebben geen zwaargewicht en we halen met 4 – 0 de finale.

Nu wordt het spannend, gaat dit weer lukken tegen Kiryoku (Doetinchem)? Fenne brengt zonder tegenstandster de stand op 10-0, waarna Hanneke in een houdgreep eindigt (10-10). Emi doet er deze partij iets langer over en scoort met een o-uchi-gari wederom ippon (20-10), waarna de beurt aan onze Nina. Nina moet tegen een heel ervaren meisje en begint een beetje schuchter. Onder coaching van Martin Evenberg laat zij zich niet de kaas van het brood eten en krijgt steeds meer vat op haar tegenstandster. Zelf goed aanvallend en iedere aanval van de ander goed blokkend, weet zij haar zelfs 2 x over te nemen zonder een score te krijgen. De beslissing valt hierdoor wel in haar voordeel (21-10), waarna het stokje doorgaat naar Chelsea. Chelsea krijgt een ippon tegen (21-20), waarna Linde de beslissing moet brengen, daar we geen zwaargewicht hebben en die partij 10 punten tegen gaan krijgen. Linde is niet onder de indruk van het belang van deze partij. Ze judoot heel gecontroleerd, valt goed aan en beslist wederom voortijdig de partij. Eerst een score met een beenworp, waarna de 10 punten worden binnengehaald met een kesa-gatame (31-20). De punten van het zwaargewicht gaan naar Kiryoku (31-30), zodat we ons na een spannende strijd kampioen mogen noemen. De meiden hebben het eerst nog niet door zodat bij het aanwijzen van de winnaar pas de ontlading volgt. Coach Martin meldt zich helemaal gelukkig bij de supporters: ‘Ik heb gewonnen. Nou ja, mijn meiden hebben gewonnen. En ik ook een beetje. Of eigenlijk heel erg.’

IMG_4634
Zilver Meidenteam -15 bij de finale ronde van de teamcompetitie in Markelo
Het meiden team -15 heeft goed geknokt. De eerste partij moeten ze tegen Nihon sport. Maria (-40 kg) verliest helaas haar partij. In de -44 komt Elin op de tatami. Zij wint overtuigend met ippon. Iris (-48 kg) houdt het kort maar krachtig en haalt ook winst met ippon. Ook Floor (-52 kg) haalt de volle 10 punten binnen. Maartje -57 moet hard knokken, staat heel goed te judoën maar helaas toch verloren. Amber (-63 kg) judoot een gewicht hoger dan ze eigenlijk is en heeft het zwaar. Na een spannende strijd verliest ook zij. Nu gaat het er om wat Renske (+63 kg) doet. Ook Renske komt uit in een hogere gewichtsklasse. Ze heeft goede inzetten, scoort was-ari met een schouderworp, wordt daarna direct in een houdgreep genomen, resultaat verlies. Helaas gaat de hele partij naar de tegenstander.
De volgende tegenstander van de meiden laat het op het laatste moment afweten. Na lang wachten mogen de dames naar de prijsuitreiking. Een zeer mooie tweede plaats. Helaas zijn ze niet door naar het NK.

Het team bestaat uit de volgende meiden:
-40 kg Maria Alkan van JPT
-44 kg Elin Henninger van Judoteam Bijsterbosch
-48 kg Iris Klock van Judoteam Bijsterbosch/Gretha van Sonneberg
-52 kg Floor Daamen van Sonneberg
-57 kg Maartje Daamen van Sonneberg
-63 kg Amber Gorris van JPT
+63 kg Renske Uijthof van Judoschool Haagsma

IMG_4640

Het jongensteam -15 jaar (JPT, Senshi en Haagsma) wordt eveneens 2e en bestaat uit: Dante Spenkeling, Jasper Spithof, Kemen Auteri, Cas Hoeks, Luc van Buric, Koen Zonnebeld en Jochem van Dijk.

IMG_4637

Het jongensteam -12 jaar (JPT en Haagsma) bestaat uit Steven, Denley Langenbach, Tunahan Toptas, Cas Karperien, Sem Kalwij, Ruben Wilbrink, Thijs Moller, Jarne van Os en Joey van de Sloot. Ze hebben het moeilijk: Luca Dikken is geblesseerd en Thijs Moller blijkt te zwaar, waarbij ook het zwaargewicht ontbreekt. Toch leveren ze flink strijd, waarbij Steven zijn partij heel netjes wint met ippon, benjamin Denley alleen maar blij en verbaasd is over wat hem nu overkomt, zijn eerste teamwedstrijd, Tunahan een mooi punt scoort met een o-uchi-gari en zijn tweede partij in een houdgreep eindigt, Sem en Cas  om de beurt een klasse te zwaar draaien om Luca te vervangen, waarbij Cas zich verrassend lang staande houdt, Ruben zijn eerste partij met ippon wint en zich de 2e partij letterlijk op zijn hoofd laat zetten, Thijs het lukt in zijn nieuwe gewichtsklasse meteen te scoren, Jarne vandaag zijn vechter niet op tijd wist te vinden, evenals Joey. De heren -12 jaar eindigen als 4e.

IMG_4615