Op het 7e BPO judotoernooi te Hasselt worden beide judoka kampioen in hun klasse door alle partijen te winnen. Linde, uitkomend in de klasse -12 jaar tot 40 kg, wist alle vier partijen met ippon in haar voordeel te beslissen. Ook Noud, uitkomend in de klasse -24kg tot 8 jaar, weet al zijn vijf wedstrijden winnend af te sluiten.

IMG_4682

Luca Dikken, uitkomend in de klasse -12 jaar tot 36 kg, maakt het heel spannend. Met 2 winst partijen en 2 verliespartijen in de voorronde, weet hij zich toch, op punten en onderling resultaat, als eerste uit deze poule te plaatsen voor de eindronde. De halve finale weet Luca met een waza ari voor een heupworp en een houdgreep met ippon te beslissen. In de finale moet hij de winst laten aan zijn tegenstander. Een 2e plaats is Luca’s beloning voor het harde werken op deze middag. Ook een tweede plaats haalt Chiara Melissie, een zeer goede prestatie, omdat zij voor het eerst aan een nationaal toernooi deelneemt. Ook een 2e plaats bereikt Jochem van Dijk in de klasse -66 kg tot 15 jaar. Jochem raakt in de eerste wedstrijd geblesseerd, maar weet hierna toch nog twee partijen winnend af te sluiten.

13221684_888016157975214_6743646560080594136_n

In de klasse -15 jaar – 38 kg verovert Marijn Hanstede een 3e plaats. De wat lichte Marijn moest hard vechten om zich staande te houden tussen de zwaardere tegenstanders. Hij doet dit met verve en hij beloont zichzelf met een 3e plaats.

De andere JPT deelnemers, Thijs Moller, Ruben Wilbrink, Verena van der Werf, Luc van Burik, Matteo Melissie, Cas Karperien, Ruben Vaandering en Bart Vos hebben allen hun uiterste best gedaan, maar geen van hen kon een van de ere plaatsen bereiken.