Zoals ieder jaar ook nu als laatste toernooi(tje) onze eigen clubkampioenschappen. Het is altijd schitterend om te zien hoeveel indruk dit evenement maakt op de beginnende judoka. Waar tijdens de les sommige judoka het hoogste woord voeren en de grootste belhamels zijn, nu zijn ook zij onder de indruk en kijken met grote ogen naar wat er gebeurt.

Het begint met de weging, waar natuurlijk een te groot deel van de gewichten niet klopt. We grijpen terug op het succesvolle systeem van vorig jaar: alle judoka van 1 blok op een rij van klein naar groot, met een kritische blik wat heen en weer schuiven en voilà. Sommige judoka die niet duidelijk in een bepaalde poule horen, mogen zelf kiezen en iedereen is tevreden. Waarom maak ik nog pouletjes vooraf?

De demonstratiepartijen van de senioren maken zoals altijd grote indruk op de jeugd en de ouders. De openingspartij van Remco (100 kg) tegen Romen (25 kg) levert het nodige spektakel, waarbij natuurlijk ons zwaargewicht het onderspit delft tegen het talent van de jeugdige Romen.

De in mei gediplomeerde clubscheidsrechters kunnen nu mooi hun kennis in praktijk brengen. Zoals ieder jaar hebben we vrijwilligers te over, judoka’s die voor hun plezier en dat van onze jeugd netjes om half negen ‘s ochtends aanwezig zijn. De scheidsrechters zijn evenveel begeleider en coach als scheidsrechter, want voor veel judoka is dit hun eerste ervaring met het wedstrijdjudo. En dat met al die papa’s, mama’s, opa’s en oma’s aan de kant is wel heel erg spannend natuurlijk.

13528838_10154912026909688_2177439523093923828_nIMG_4896 (1)

 

 

Bij de prijsuitreikingen is het mooi te zien hoe de judokaatjes onder de indruk zijn van hun medailles, ze aan elkaar laten zien en met elkaar vergelijken. Er worden heel wat foto’s geschoten door trotse verwanten, zodat Facebook vermoedelijk vol zal staan met stralende koppies en omhoog gehouden medailles.

Kampioen zijn geworden Twan Hovestad, Melissa Moller, Sem Sterckel, Danee Roseval, Nohade Riadi, Tunahan Toptas, Sem Kalwij, Linde Hanstede, Viggo Duwel, Twan Weber, Denley Langenbach, Liz Klingeman, Teero Oskamp, Fenne van Beek en Noud Karperien.

Tweede worden Denday Henkelman, Egeman Cetinkaya, Mark Seiger, Joram Wabivot, Maria Alkan, Cas Karperien, Tristan Boers, Jarne van Os, Cem Schrier, Marijn Hanstede, Milan Hellingman, Tim Hellweg, Dani Yefimov, Hanneke Plaggenmars en Ruben Vaandering.

De derde plaats is voor Nard van de Wetering, Mitchell Ueneken, Nard Boeding, Stan Krouwel, Femke Brouwer, Thijs Schokker, Max Schier, Rick Hegeman, Bjorn Linde, Thijs Moller, Taro Zwak, Lars Tempelman, Romen Wolbrink, Roosmarijn de Wit en Sven Mettinkhof.

Voor de overige deelnemers is er natuurlijk ook een medaille, ook zij hebben knetterhard hun best gedaan.

Het jaar is nog niet afgesloten: de eerste examens zijn al gehouden en deze gaan door tot en met 12 juli. En dan is er natuurlijk nog de afsluiting van de wedstrijdgroep en de traditionele vossenjacht. Het is bijna vakantie, maar duidelijk nog niet helemaal…