Mooi weer, een judomat, een voetbal en veel lekker eten, wat wil je nog meer.

Het begon vrijdag in Hengelo op Groot Driene met een les van de ‘eigen leraren’ Rita Evenberg en Ferry Evenberg, waarin Tai-o-toshi en hoe-houd-ik-die-hand-uit-mijn-nek centraal. Vandaag nog maar één training, er werd daarom extra hard getraind.

IMG_5176

 

Marco Pallencaoe geeft judoles met veel aandacht voor een stuk kracht- en conditietraining

 

 

 

Zaterdag kwam oud trainer van Top Judo Twente en fysiotherapeut/ondersteuning krachttraining van het RTC (Regionaal Trainings Centrum) in Enschede de les verzorgen: met behulp van wat kleine elastieken en het eigen lichaamsgewicht gingen de judoka finaal gesloopt de mat af. Als JPT kregen we een groot compliment: de technische lijn was goed, veel talent bij deze judoka. Dat geeft energie, hier doen we het voor.

Een mooi aanbod vanuit zijn praktijk: 1 zaterdag per maand komt zijn collega fysiotherapeut Steve Miller een inloopspreekuur houden op de zaterdag van 12.00 – 13.0 uur. Een schema hiervan volgt nog.

IMG_1275

Met aandacht werd de uitleg gevolgd

Tussen de trainingen lange pauzes, noodzakelijk voor het fysieke herstel, maar ook het doel groepsbinding is een belangrijk onderdeel van de driedaagse stage. De jongste jeugd zoekt de voetbalkooi op en de junioren en senioren nemen echt rust. Een mooi moment om de vakantie ervaringen uit te wisselen.

IMG_1139

Jong leert van oud

De lunch werd verzorgd door Manon en Ruud en Jochem van Dijk (helaas geblesseerd en daardoor zelf niet actief op de mat) nam de verantwoording op zich voor de jongste jeugd tijdens de pauzes. Grote hoeveelheden appels, bananen, meloen, melk, ranja en brood verdwenen in hongerige monden.

IMG_1077

‘s Middags namen Rico Harder (3e EK en 5e WK -21 jaar) en Martin Evenberg de verantwoording op zich voor de judoles. De trucjes waarmee Rico succes heeft, vonden gewillig gehoor bij onze judoka en er werd wederom hard getraind.

Niet eerder vertoont: het eten van de Chinees ging finaal op. Als eerste sneuvelde al de bami, waarna de nasi en rijst verdwenen. Hierna werden de borden voor de tweede, derde of zelfs vierde keer volgeladen met tjaptjoi en foeyonghai, aangevuld met kroepoek. Goed jongens en meiden, volgende keer nog meer.

Zondag gingen we verder in Almelo, in de dojo van Frits aan de Kamperfoeliestraat.

‘s Ochtends leerde Ferry de jongste groep de in-en-outs van een judowedstrijd, waarna de oudste groep onder leiding van Ingrid Prigge (3-voudig winnares van de marathon van Enschede) een looptraining volgde in het bos.

IMG_5178

Wegens het weer werd de lunch niet buiten maar in de kantine verzorgd. Hiervoor moesten de jongere judoka van het trapveld en uit de speeltuin worden gesleept, want echte bikkels blijven niet binnen voor een druppeltje water. Dit leverde de nodige bekijks op van de taekwondo ouders, die hiervan wel ideeën kregen voor hun eigen stages.

‘s Middags was het aan Martin Evenberg om de laatste spatjes energie uit de judoka te persen. Dit lukte prima: de jongste judoka gaven aan héélemáál niet moe te zijn. De ouderen waren al meer eerlijk dan beleefd: ‘Ik sta te trillen op mijn benen’, aldus Sem Sterckel. ‘Tja, dat krijg je als je 6 weken niets doet’ aldus een laconieke moeder.

De jongsten kregen ‘s middags een bootcamp onder leiding van Anke van Burik (fysiotherapeute), die heeft aangegeven mij te willen helpen met een programma voor core stability voor de zaterdag wedstrijdtraining. (bereid je maar vast voor ;) )

De ouders schoffelden de restjes bij elkaar en we kunnen met zijn allen terugkijken op een zeer geslaagd weekend.

Natuurlijk was dit pas het begin: komend weekend wacht Ommen (ons jaarlijks kamp, ook dit jaar op een kampeerboerderij in Ommen).