IMG_1435De weergoden waren ons wel heel goed gezind en dat was maar goed ook:

de activiteiten die we voor onze judoka in petto hadden, waren allemaal buiten, allemaal om goed vies van te worden, ook zonder regen.

Vrijdagavond werden alle kinderen naar kampeerboerderij Emslanden in Ommen gebracht. Op de deuren van de slaapzalen kon je zien wat jouw plekje werd dit weekend en iedereen richtte zijn of haar hoekje in. Ouders werden gesommeerd te vertrekken en het kamp kon nu echt beginnen.

Het douanespel in het donker was vanouds spannend. Met lange broeken en truien, sokken en dichte schoenen (om in het bos teken te voorkomen), gewapend met slechts een zaklantaarn vertrokken we naar het bos. Politie en smokkelaars renden heen en weer, waarbij de stilte soms werd doorbroken door een geschrokken gilletje, wanneer beide partijen op elkaar botsten.

IMG_1410

Na een lange nacht waar iedereen hééél vroeg naar bed was gegaan, stond de volgende dag alles in het teken van water. Waterhonkbal, waarbij de honken waren vervangen door zeepbanen, die eindigden in een zwembadje. Daarnaast balspelen met veel te grote opblaasballen, die ook voor veel hilariteit zorgden. De spelen vergden veel samenwerking, waarbij jong en oud prima rekening hielden met elkaar.

IMG_5326’s Middags gingen we naar het openlucht zwembad in Ommen, echt een superleuk zwembad. Niet groot, maar met een brede glijbaan, een drijvende over-het-water loopbaan, drijvende eilanden en een 3-persoons zwemband, wanneer je klein genoeg was. Het volleybalveld was ook favoriet en kinderen ontdekten, dat je in het zand hiervan ook prima elkaar kon ondergraven.

IMG_5305

De Bonte Avond was een traditioneel hoogtepunt. Ook erg spannend, want de buikpijn van een jongere deelnemer was spontaan verdwenen toen hij wel mocht kijken zonder mee te doen. Het raad-de-dader van Stan, Nard en Joram zorgde voor hilariteit en een echte breakdance-act van onze zevenjarige Ruben Vaandering bracht ons allen zeer onder de indruk.

IMG_5353

Weer ging iedereen hééél vroeg naar bed, waarna de junioren onverwacht (voor hen dan) een politiedropping ondergingen: geboeid en geblinddoekt werden ze in het bos gedropt, waar ze uren later na veel verdwalen weer uit tevoorschijn kwamen. Evenals de begeleiders, die zo ongezien mogelijk dicht bij hen in de buurt waren gebleven.

De meerkamp van dag 2 werd geannuleerd en i.v.m. de regen en vermoeidheid vervangen door vrij spelen.

Na de broodjes knakworst en fruit werd iedereen weer opgehaald. Denk dat veel het eind van de parkeerplaats nog niet wakker hebben gehaald.

We hielden nog een redelijke stapel gevonden voorwerpen over. Deze bewaren we nog een week, daarna gaat het gewassen naar de kringloop.

Van de ouders begreep ik, dat de bank thuis die middag bezet was door slapende judoka’s. Snap ik niks van, we gingen allemaal zoo vroeg naar bed…

Arnold, Lisa, Vincent, Martin, Rick, Cindy, Ferry, Rico en Rita, bedankt voor de organisatie, het was TOP.

 

Voor meer informatie:

www.judopromotion.nl

Rita Evenberg 06-24797830

mslh.evenberg@home.nl