Op deze eerste zondag van de herfstvakantie neemt het damesteam -12 deel aan de Open Dutch Team Cup. Dit is het team dat al 3 jaar de districtstitel heeft opgeëist en daarmee deelname aan het NK heeft afgedwongen. Helaas is dit het laatste jaar dat een aantal van de meiden die er al vanaf het begin bij waren nog in de -12 kunnen uitkomen en daarom is er nog een maal als team aan een wedstrijd deelgenomen.

Helaas moet door ziekte Nina Luisman, onze -40, verstek laten gaan en treden de volgende 6 dames in Groningen aan; Fenne van Beek en Hanneke Plaggemars in de -28; Emi Zwak en Chiara Melisie in de -32; Linde Hanstede en Chelsea Langenbach in de +40. Om het team een grotere kans op winst te bezorgen besluit Emi vandaag in de -36 uit te komen.

IMG_1669

De eerste partij blijkt Judo Topsport Oost Groningen een maatje te groot en gaat ondanks winst van Hanneke en Emi de partij met 3-2 verloren.

Hierna treden de dames aan tegen het combinatie team van Bijsterbosch en Judoschool Haagsma. Deze partij weten de dames, met winst partijen voor Emi en Chelsea, wel binnen te slepen.

Tegen de judoka van A-7 weet alleen Linde haar partij te winnen en helaas gaat ook deze partij verloren.

In de laatste wedstijd, tegen Dijkmansport, kan alleen Fenne haar partij binnenslepen.

Ondanks dat de dames zich niet voor de eindronde hebben weten te kwalificeren hebben zij toch een hele leuke dag gehad en is de coach zeer tevreden met het judo dat de dames hebben laten zien.