Judoka Judo Promotion Twente scoren goed op het Sinterklaastoernooi in Markelo.

Met 3 pieten die door de zaal liepen, was de concentratie soms wel moeilijk. Én je tegenstander én de pieten in de gaten houden… Toch zijn de begeleiders Mariëlle Zeiger, Robbert Kowallik, Mark Vaandering, Martin en Rita Evenberg dik tevreden met het behaalde resultaat. En hoe kan dat ook anders met maar liefst 8 kampioenen.

De weging begon al vroeg om 8.10 uur in sporthal De Haverkamp in Markelo. Alle dames en de lichtste heren -8 jaar stonden in de rij voor de weegschaal. Na een gemeenschappelijke warming-up met allerlei sprongetjes, vallen, duwen, trekken, werpen enz. enz. was iedereen klaar voor de strijd. Bij het verdelen van de judoka over de 6 verschillende matten noteerde coach Martin goed wie naar welke mat ging, zodat daarna ook de coaches naar de verschillende matten konden gaan.

De blokken 2 tot en met 4 werden de judoka allengs groter, zwaarder en ervarener, om te eindigen met de hogere banden -12 jaar.

Het judo dat onze judoka laten zien, is erg gevarieerd: waar Liz vooral o soto gari probeert te maken, valt Medina veel aan met ippon seoi nage. De dames Chelsea, Fenne en Hanneke winnen de meeste van hun partijen uiteindelijk op de grond. Sven, Youri, Sem, Haotian en Ruben, judoën heel gevarieerd met afwisselend beenworpen, heupworpen, schouderworpen, armworpen en een enkele overname.

De prijzen waren als volgt verdeeld:

Kampioen werden Alisa Kok, Fenne van Beek, Hanneke Plaggemars, Ruben Vaandering, Noud Karperien, Taro Zwak, Sem Kalwij en Cas Karperien. Zilver ging naar Medelina Kubasik, Haotian Lei, Youri Grondman, Denley Langenbach en Ruben Wilbrink. Brons was voor Chiara Melisie, Elisa Melisie, Chelsea Langenbach en Matteo Melisie. Liz Klingeman, Isis Nollen, Imke Geselschap, Sven Mettinkhof, Jayden Blankestijn en Bjorn Linde eindigden als vierde. Roosmarijn de Wit, Esmee Kok, Omar Darwies, Teero Oskamp, Tristan Boers en Joey van der Sloot werden 5e.