Groepsfoto Hoogeveen

Kersttoernooi Hoogeveen

Jochem van Dijk laat in de klasse tot 15 jaar, gewicht 66+ zien dat hij nog steeds in goede vorm verkeerd. Na de winst vorige week in Bremen, greep hij nu de winst in Hoogeveen. Eén tegenstander bleef een voortijdig einde aan de wedstrijd bespaard; hij verloor met een waza ari. Alle andere partijen werden door Jochem met een Ippon binnen de tijd beslist.

Jochem

Verena van der Werf wist bij de dames tot 18 jaar in de klasse tot 57 kg. alle partijen met ippon te winnen. Een zeer goede prestatie, mede omdat ze in 2 partijen op achterstand kwam. Ze wist deze tegenstandsters met een o soto gari te werpen om daarna te volgen met een houdgreep.

Verena

Een aantal andere JPT judoka wist een 2e plek te behalen. Bij de meisjes tot 12 jaar wisten Emi Zwak in de klasse -33 kg. en Linde Hanstede in de klasse tot 44 kg. de 2e plek te grijpen.
Bij de jongens tot 10 jaar en behaalde Noud Karperien het zilver, hetgeen Luca Dikken in de klasse tot 12 jaar deed. Luca won 6 partijen op rij met ippon, waarna de finale op scheidsrechterbeslissing verloren ging.
Bij de dames tot 15 jaar kwamen in de klasse tot 36 kg. Nohade Riadi tot zilver en Femke Brouwer tot brons.
Bij de heren tot 18 jaar behaalden Jorrit van Assen en Mark Seiger het zilver in respectievelijk de klasse tot 66 en tot 73 kg.
Benjamin Hanneke Plaggemars behaalde met brons haar eerste ereplaats op een internationale toernooi.

Dit was zaterdag voor de judoka van Judo Promotion Twente het laatste toernooi van 2016. Voor de wedstrijd- en recreatieve judoka werd het jaar zondag afgesloten in Hengelo in het Twentebad, onder begeleiding van Manon en Ruud, ondersteund door Vincent Eidhof en Marin Evenberg.