Afgelopen week hebben selectiejudoka van Judo Promotion Twente meegedaan aan een internationale stage in Stadskanaal.

Gedurende 3 dagen werd er in 2 groepen 2 x per dag getraind met de rest van de top van Nederland/Duitsland. Tijdens deze trainingen stonden trainers/coaches Martin Evenberg, Cindy Rikhof en Rita Evenberg op de mat om hen aanwijzingen te geven en partijen na te bespreken.

Groepsfoto Stage Groningen

Deelnemers vanuit Judo Promotion Twente waren Danée Roseval, Amber Goris, Femke Brouwer, Linde Hanstede, Nohade Riadi, Nina Luisman, Emi Zwak, Amaani Ruparelia, Ruben Wilbrink, Jochem van Dijk, Joram Wabivot, Luca Dikken, Marijn Hanstede en Twan Weber

400 judoka uit heel Nederland en Duitsland werkten hier knetterhard om zich voor te bereiden op een aantal belangrijke plaatsingstoernooien. Zo zijn er de Kampioenschappen van Oost-Nederland, waar je een ticket kunt verdienen voor de Nederlandse kampioenschappen. Voor degenen die al een stap verder zijn: zij kunnen zich in Eindhoven en Bremen/Erfurt plaatsen voor deelname aan toernooien in het internationale Europacup circuit.

IMG_2379

Naast de judo-ervaring die je opdoet, is een stage als deze erg belangrijk voor de teambuilding en is er veel ruimte voor coaches/trainers voor (individuele) begeleiding. Iedere training wordt uitgebreid nabesproken, leerdoelen worden (bij)gesteld om zo gericht te kunnen trainen.

IMG_6097

Kortom, weer een stap verder in de ontwikkeling van deze judoka.