Zaterdag werden goede prestaties geleverd op het nationaal toernooi in Dedemsvaart. Als klap op de vuurpijl werd Jochem van Dijk (Borne) zondag 3e op het sterk bezette internationale Matsuru Dutch open in Eindhoven.

Om met het laatste te beginnen:
In Eindhoven werd zondag de 41e editie van het Matsuru Dutch Open Espoir gehouden. Een zeer sterk bezet internationaal toernooi, waar de (inter)nationale top zijn krachten meet. Jochem van Dijk (+66kg tot 15 jaar) begon met winst op Devlin Engels van Mahorokan met een verwurging. Jochem moet daarna de halve finale tegen Jame Papilaya. Hier kwam Jochem met zijn 69 kg. tegen dit echte zwaargewicht tekort om te kunnen scoren. Hij krijgt met een linkse schouderworp een yuko tegen en kan deze score niet meer wegwerken. Om brons staat hij tegen Stijn Willems. Deze partij beslist Jochem ook voortijdig met een Ko Soto Gake, een beenhaak waarmee hij een ippon scoort. Een goede prestatie, waarmee een goede stap is gezet richting het NK van 11 maart.

Amaani Ruparelia draaide na een blessure jaar weer haar eerste toernooi in Eindhoven. Geen punten gescoord, wel weer het gevoel terug te zijn op de goede weg.

De dag ervoor hebben de judoka van JPT goede prestaties neergezet op het Wintertoernooi in Dedemsvaart.
Sem Sterckel (Hengelo) werd kampioen met 5 winstpartijen op rij, allen met vol punt.

Dedemsvaart Sem Sterckel (Hengelo) kampioen

Kampioen werden ook Nohade Riadi (Almelo) en benjamin Hanneke Plaggemars (Hengelo). Ook deze dames wonnen alles met vol punt, een knappe prestatie.

Dedemsvaart Hanneke Plaggemars (Hengelo) kampioen Dedemsvaart Nohade Riadi (Almelo) kampioen
Linde Hanstede maakte een goede entree in de klasse tot 15 jaar door hier een 2e plek te halen met 4 overwinningen met ippon. Hierbij liet zij erg gevarieerd judo zien. Ook zij sloot alles voortijdig af met ippon en wel met een uchi-mata (heupworp), een verwurging en 2 x met een houdgreep.
Noud Karperien werd eveneens 2e en besloot zijn partijen met een Tani Otoshi en een De Ashi Barai.
Nina Luisman en Ruben Wilbrink, beiden eveneens eerstejaars -15, wisten het tot een 4e plek te brengen.

Er werden door de overige JPT judoka wel partijen gewonnen, helaas geen prijzen behaald. Wel werd er veel geleerd en nieuwe doelen gesteld voor de trainingen.

De coaches waren erg tevreden met het technische niveau. Dit betaalde zich uit in veel winstpartijen met ippon en gevarieerd judo, waarbij de judoka lieten zien over veel verschillende technieken te beschikken. Hierdoor maakten meerdere judoka vrij probleemloos de overstap naar een nieuwe leeftijdsklasse.