Aangezien de weging pas startte om 15.00 uur, hoefden we niet voor dag en dauw uit de veren om naar dit toernooi te reizen. Op 800 meter voor de sporthal, bleek de aangeven weg afgesloten en begon onze dwaalreis richting de sporthal. Een halfuur later dan gepland waren we aanwezig. Het deelnemers veld was met Belgen, Nederlanders, Duitsers, Luxemburgers, Noren, Armenen, Aruba en Ivoorkust behoorlijk gevarieerd.

Na de weging moest Duco, judoka van Judo Promotion Twente, nog anderhalf uur wachten voordat hij echt kon beginnen. In de eerste wedstrijd moest Duco het opnemen tegen de uit Wallonië afkomstige Yanis Hamdi. Duco had de opdracht gekregen fel te beginnen en dit deed hij ook. Na ongeveer 45 seconden kwamen ze in het grondgevecht terecht, waarin Duco het initiatief had. Hij probeerde een houdgreep, een verwurging, maar kwam uiteindelijk uit in een houdgreep die Duco de winst opleverde.

In de tweede ronde moest Duco aantreden tegen Kevin ten Hoeve, NK deelnemer van het afgelopen NK. Deze fysiek sterke judoka vloerde Duco met een o soto gari en stuurde Duco naar de herkansingen.

In de wedstrijd om het brons moest Duco het opnemen tegen een trainingsmaatje van hem, Carlo Vrolijken. De judoka stonden klaar om de mat op te gaan, toen bleek dat er eerst nog wat andere wedstrijden gespeeld moesten worden. Voor beide judoka zorgde dit oponthoud voor extra zenuwen. Toen hun wedstrijd dan toch begon, was Duco de judoka die het initiatief naar zich toe trok. Carlo kreeg een shido voor niet aanvallen en hij besloot toch wat aanvallender te judoën. Bij een actie van Carlo, kwam zijn arm onder de arm van Duco te zitten en Duco kon een sasea tsuri komi ashi( beenblok) inzetten. Duco scoorde een waza ari met deze techniek en kreeg een goede positie in het grondgevecht. Hij had bijna een houdgreep vast, hij moest alleen zijn been zien te bevrijden. Carlo concentreerde zich zo erg op het vasthouden van het been, dat hij vergat dat ook armen aangevallen konden worden. Duco profiteerde zeer goed van deze onachtzaamheid door met een ude garami de strijd om brons in zijn voordeel te beslechten. Voor Duco was dit zijn eerste internationale medaille en Duco was zeer content met zijn geleverde prestatie.