Dit weekend vonden in Markelo de DK Oost Nederland tot 15 jaar plaats. Hier worden de tickets voor de Nederlandse kampioenschappen verdeeld dus er was een sterk deelnemersveld; in iedere gewichtsklasse mogen de nummers 1 tot en met 4 naar de NK.

Ook de judoka van Judo Promotion Twente deden hier mee om de prijzen. Bij de heren bereikte Luca Dikken uit Hengelo een knappe 5e plaats, in zijn grote poule wist hij 4 potten te winnen met aanvallende judo om uiteindelijk om de 3e plaats aan het kortste einde te trekken na een spannende wedstrijd die heel gelijk op ging. In de klasse boven de 66 kilo wist Jochem van Dijk uit Borne een tweede plaats te halen. Van zijn 3 wedstrijden verliest hij er maar een en kwalificeert zich zo met een sterk optreden voor de NK.

IMG_2983

Ook Youri Grondman, Marijn Hanstede, Ruben Wilberink en Bart Vos deden mee maar zij hebben helaas geen prijzen gepakt.

Bij de dames werd maar weer eens bewezen dat we een zeer sterke en talentvolle lichting dames hebben. Van de 6 deelnemers zijn er 6 tickets voor de NK bemachtigd. In de -36 was er een gehele JPT finale; Emi Zwak(Almelo) en Femke Brouwer(Hengelo) worden respectievelijk tweede en eerste. In de -40 worden ook twee van de vier NK tickets door dames van JPT bemachtigt; Nohade Riadi uit Almelo wordt kampioen en Nina Luisman uit Hengelo wordt vierde. In de -44 wordt Linde Hanstede uit Almelo knap 3e en in de -63 bemachtigt Amaani Ruparelia uit Almelo een 3e plaats bij haar eerste optreden in deze gewichtsklasse.

Versie 2

De Nederlandse Kampioenschappen voor deze judoka worden over 2 weken gehouden in Tilburg.