Judoka Amaani Ruparelia start haar dag met een praktijkexamen scheidsrechter om ’s middags tijdens het DK met een bronzen plak haar ticket naar het NK te verdienen.
[spacer height=”0px”]
Na haar theorie opleiding eerder deze maand, was zaterdag de praktijk aan de beurt. Waar Amaani normaal in een judopak op de mat verschijnt, was het dit keer het scheidsrechter tenue. Amaani was één van de scheidsrechters in opleiding die, begeleidt door ervaren scheidsrechters, tijdens het opstaptoernooi de geleerde theorie in praktijk moest brengen.

IMG_2928

Ondertussen genoten de jongere judoka gewoon van hun toernooi.

Het eerste blok waren dit de dames en jongste heren. Zo kwamen in 4 opeenvolgende blokken ruim 200 judoka op de tatami, eindigend met de heren -15 jaar.

Goud behaalden Chelsea Langenbach, Chiara Melisie, Lars Boomkamp en Bjorn Linde. Zilver was er voor Fenne van Beek, Omar Darwies, Thijs Wiersema en Matteo Melisie. Brons ging naar Isis Nollen, Cas Karperien, Denise Alrich, Teero Oskamp en Taro Zwak. Alissa Kok, Esmee Kok, Jayden Middelberg, Mees Flinterman, Tristan Boers, Sem Kalwij en Ilyas Ruparelia werden 4e en Elisa Melisie, Roosmarijn de Wit, Joes Nijhof en Joey van der Sloot eindigden als 5e.

Voor de scheidsrechters in opleiding is er volgende maand nog een tweede praktijkmoment, waarna zij zich, indien geslaagd, jeugdscheidsrechter mogen noemen.