In Markelo werden Danee en Fenne van Judo Promotion Twente kampioen van het district Oost Nederland.

Danee plaatst zich met haar kampioenschap voor de Nederlandse kampioenschappen tot 18 jaar, op 8 april a.s. in Leek. Voor Fenne is er geen nationaal vervolg, omdat er voor de kampioenen tot 12 jaar geen NK wordt gehouden.

DK -18 jaar
Danee wist zich met technisch en tactisch goed judo tot kampioen te kronen. Ze wist haar tegenstandster, die vorige week nog 3e was geworden bij de NK-15, twee keer met ippon te verslaan. De eerste keer met een fantastisch mooie uchi mata en de tweede keer met een houdgreep.

Danee uchi-mata

Jochem van Dijk deed mee in de klasse tot 73 kg. De winnaar van het zilver bij de NK -15, bij de zwaargewichten, kreeg nu lichtere, maar vooral snellere tegenstanders tegenover zich. Tegen de kampioen van het vorige jaar verloor Jochem met 2 waza ari’s. In de herkansing won hij met groot gemak met een houdgreep zijn tweede partij. In de derde partij ging de strijd gelijk op, maar een moment van onachtzaamheid werd Jochem fataal. Hij werd geworpen en kreeg de ippon tegen.

Danee DK-18 Jochem van Dijk

Sem Sterckel deed mee in de klasse tot 81 kg. Sem verloor zijn eerste partij met 2 waza ari’s, maar in de herkansing kwam hij sterk terug met een twee waza ari’s winst partij. In de derde partij moest hij het weer opnemen tegen de tegenstander uit de eerste partij. Aanvankelijk had Sem de partij onder controle, maar toch kreeg hij weer een waza ari tegen. Hij kwam zo ongelukkig terecht dat zijn tegenstander een houdgreep kon vast pakken en Sem kon hieruit niet meer ontsnappen.

DK -12 jaar
Bij de judoka tot 12 jaar wist niet alleen Fenne, in de klasse tot 25 kg, een prijs te behalen. Hanneke Plaggemars wist een 2e plaats te bemachtigen in de klasse tot 28 kg. Chelsea Langenbach wist het zilver te winnen in de klasse tot 44 kg.

Danee Fenne van Beek DK -12 jaar

Bij de jongens wist Ruben Vaandering een tweede plaats in de wacht te slepen in de klasse tot 24 kg.

De andere deelnemers aan dit toernooi, Chiara Melisie, Cas Karperien en Sem Kalwij wisten geen ere plaats te behalen. Sven Mettinkhof was heel dicht bij een derde plaats, maar 8 seconden voor tijd belandde hij in een houdgreep. Hij moest genoegen nemen met een vijfde plaats.