Op het zeer sterk bezette toernooi in Bremen, de Bremen Masters, met deelnemers uit heel Europa, maar ook uit Japan, Brazilië, Canada, Kazachstan en zelfs Iran, wist Duco tot een 7e plaats te komen.

Zaterdagmiddag waren we al naar Bremen vertrokken, om voor zeven uur te kunnen wegen. Gezien het vooruit zetten van de klok zouden we anders wel heel vroeg op zondag moeten vertrekken, vijf uur wintertijd!. Dit leek ons net zo’n goed idee.

Na de weging konden we rustig naar het hotel, daarna wat eten en op tijd onder de wol, om zondag weer fit wakker te worden. Het plan lukte aardig. Duco’s eerste tegenstander, de nummer twee van Canada Yohan Chouinard, was zijn tegenstander. Duco begon agressief aan de wedstrijd en dit werd beloond met een waza ari voor een sumi gaeshi. De volgende sumi gaeshi leverde geen score op, maar hij kon door bewegen naar een tate shiho gatame en deze leverde een ippon op.

De Deen Mathias Madsen was de volgende waartegen Duco het moest opnemen. Deze lange Deen bleek in staat Duco op afstand te houden, waardoor hij niet kon aanvallen. De Deen sleepte op deze manier twee shido’s binnen. De druk op Duco werd hierdoor wel erg groot en een te gehaaste aanval werd door Madsen overgenomen en hij belandde in een kesa gatame, waaruit hij niet meer wist te ontsnappen. Madsen werd poule winnaar en Duco kon zich opmaken voor de herkansingen.

De eerste partij in de herkansingen was een vrijloting, dus Duco kon zich opmaken voor de wedstrijd tegen de Let Akimenko. Door een blessure van Akimenko was dit een gemakkelijke winst voor hem. De volgende tegenstander was een wens die in vervulling ging. Duco mocht het opnemen tegen een Japanner met een legendarische naam, namelijk Yamashita. Ook deze Yamashita liet zien dat hij kan judoën. Met aanvallen van uki goshi en uchi mata bestookte hij Duco, die liet zien dat hij kon verdedigen. Een verrassend ingezette o soto gari leverde een waza ari op en een houdgreep. Yamashita hield deze kesa gatame 20 seconden vast en deze ippon besliste de wedstrijd. Later wist Yamashita het brons te grijpen door de Fransman Rouahi met 3 shido’s te verslaan. De Deen Madsen bereikte later de 2e plaats.

Deze 7e plek op de Bremen Masters levert Duco van Buuren ranking punten op voor de nationale ranking.