Op het Almelo toernooi op 1 april, hebben Aycan in de klasse senioren tot 78 kg, Duco in de klasse senioren boven de 90 kg en Jochem in de klasse boven de 66 kg bij de -15 jaar, alle drie een 1e plaats bereikt.

Aycan had al een jaar niet meer op de wedstrijdmat gestaan en ze vond het wel weer tijd worden om een toernooi te judoën. Samen met haar trainingspartner Cindy Rikhof, die in dezelfde poule meedeed, had ze besloten om mee te doen. Dat beide dames het judo nog niet verleerd zijn bewezen ze door beiden de finale te halen. Cindy kwam op voorsprong, doordat Aycan haar 2e shido kreeg, maar een aanval van Cindy werd door Aycan goed overgenomen en de waza ari die ze kreeg was voldoende voor de overwinning. Cindy moest genoegen nemen met een 2e plaats.

Goud en zilver voor Aycan Durmusoglu en CIndy Rikhof van Judo Promotion Twente

Bij de zwaargewicht heren wist Duco de goede vorm van de laatste weken door te zetten. Ondanks een opspelende blessure wist hij in de finale van Mart Hendriks te winnen. Een goede prestatie, aangezien Duco in mei 2016 nog van Mart had verloren op de NK studenten.

Duco van Buuren kampioen in Almelo -100 kg

Ook Jochem liet zien dat zijn goede vorm nog niet voorbij is. De nummer 2 van Nederland nam revanche voor de verliespartij op het districtskampioenschap. Gijs Veenstra werd binnen de minuut met een keiharde o soto gari gevloerd. Hiermee bewees Jochem dat zijn verlies partij op het DK een slippertje was.

Jochem van Dijk kampioen in Almelo

Bij de dames senioren, tot 57 kg greep Verena van der Werf het zilver. In haar eerste partij tegen Mirne Gal had ze veel last van haar ademhaling, waardoor ze deze partij verloor. De andere drie partijen wist ze allemaal voortijdig te beslissen. Scores met o soto gari, o uchi gari en ko uchi gari en een daarop volgende houdgreep brachten haar het zilver.

Nohade Riadi toonde ook vormbehoud. Zij wist in de klasse tot 40 kg een 2e plaats in de wacht te slepen. Hierbij haar trainingsgenoot Femke Brouwer net achter zich te laten. Femke ging met het brons naar huis.

Luca Dikken (- 15 jaar tot 38 kg) en Sem Sterckel (-18 jaar tot 81 kg) grepen in zeer sterk bezette gewichtsklassen net naast het eremetaal. Beiden werden 5e, goed gejudood, maar helaas geen fysieke beloning. Ook Marijn Handstede was dicht bij het eremetaal, maar in een poule met de meeste deelnemers werd hij 7e.

De andere JPT deelnemers Twan Weber, Linde Handstede, Emi Zwak, Mark Seiger, Nina Luisman, Jorrit van Assen, Luc van Burik en Youri Grondman wisten geen ereplaats te behalen. De meeste van hen waren echter eerstejaars in hun leeftijdsklasse of waren net overgestapt naar een zwaardere gewichtsklasse.