Oud-Almeloër Karin Kienhuis doet het nog steeds goed als judoka. De voormalig Olympia-ganger is ieder jaar weer in beeld als teamnaam tijdens de teamronde van de Vriezenveencompetitie. Dit jaar werd dit team kampioen.

De teams zijn genoemd naar Olympische judoka, waarbij de roots van Karin Kienhuis bij SI Hartman liggen, oftewel JPT.

In het team zaten vanuit Judo Promotion Twente uit Almelo Isis Nollen, Alissa en Esmée Kok. Hengelo werd vertegenwoordigd door Hanneke Plaggemars, Matteo Melisie, Ruben Wilbrink en Sem Kalwij. Het team werd gecoacht door de Almelose Amaani Ruparelia, zelf judoënd op landelijk niveau.

Karin Kienhuis kampioen

Deze teamronde is de meest gezellige en vormende ronde van de hele competitie. Individuele prestatie alleen ten dienste van het team en individueel verlies wordt door het hele team gedragen. De judoka stijgen hierdoor boven zichzelf uit en leren dat winnen niet nodig is om te kunnen genieten en leren van hun sport en een toernooi.

Het toernooi was voor het eerst in de Sportfabriek in Vriezenveen, het nieuwe thuishonk van Judokwai Vriezenveen. Hiermee beschikt Judokwai over een eigen dojo.

Judokwai Vriezenveen is de organisator van de Vriezenveencompetitie. Deze competitie is voor veel judoka’s het startpunt van hun wedstrijdjudo. Kleinschalig, ouders dichtbij de mat, coachende scheidsrechters die nog veel uitleggen i.p.v. meteen straffen uit te delen.

Judoka van Judo Promotion Twente waren op 2 plekken tegelijk actief: behalve deze teamronde kwamen meerdere judoka in actie op het internationale judotoernooi in Almelo. Zie hiervoor het betreffende verslag.

Ook komend weekend is JPT weer op meerdere fronten actief: Danee Roseval gaat met coach Ferry Evenberg zaterdag naar de NK -18 jaar. Martin Evenberg gaat zaterdag met de judoka -13 naar Lommel. Deze eer hebben Remco van Dijk en Rita Evenberg op zondag met de judoka -15 en ouder.

Komende week wordt van alles uitgedeeld, dus houd de tas van je kind goed in de gaten. Zo zijn binnenkort de vriendjesdagen in de week voor de meivakantie. En in de meivakantie op koningsdag kunnen alle judoka meedoen in Hengelo aan demonstraties en andere judo-activiteiten.