Judo als breedtesport en topsport. Judo is een sport maar heeft daarnaast ook zeker een sociaal-maatschappelijk karakter. Dit werd tijdens de meivakantie wel bewezen.

JPT ging de vakantie in met deelname aan de koningsspelen in Almelo, waar alle basisschoolleerlingen vanaf groep 5 deelnamen aan de Koningsspelen. Ook JPT was hierbij aanwezig en verzorgde 4 clinics.

Koningsdag Koningsdag Koningsdag

Koningsdag werden, begeleid door Martin Evenberg en Jochem van Dijk, demonstraties gegeven in Hengelo op het marktplein. Hierbij waren alle judoka betrokken, van beginners met witte band tot judoka die bij de top van Nederland behoren. Ook werden de kinderen uit het publiek uitgenodigd mee te doen.

Training RTC Training RTC

Voor de wedstrijdjudoka werden gedurende de vakantie gewoon trainingen gegeven in de eigen dojo in Almelo aan de Kamperfoeliestraat, daarnaast werd deelgenomen aan de trainingen van het RTC in Enschede.

Stage Berlijn

Topper Jochem van Dijk maakte met trainer Martin Evenberg deel uit van de selectiegroep die voor een internationale trainingsstage naar Berlijn afreisde.

Kung Fu les

Voor de breedtesport was er een gezellige dag op het Hulsbeek met o.a. een Kung Fu les, een trimbaan, voetbal en natuurlijk de nodige waterpret.

Ter afsluiting werd afgelopen zaterdag deelgenomen aan een nationaal toernooi in Wehl.

Meivakantie toernooi Wehl Meivakantie toernooi Wehl Meivkaantie toernooi Wehl Meivakantie Toernooi Wehl: coach Martin geeft instructies.

Begeleid door Remco van Dijk, Martin Evenberg en Rita Evenberg werden hier de volgende resultaten behaald:
Op het hoogste podium eindigden Danée Roseval en Jochem van Dijk. Beiden wonnen hun partijen met de hogoste score, ippon en deden dit met gevarieerd judo. Danee scoorde met tani-otoshi (offerworp), uchi-mata (heupworp), kesa-gatame (houdgreep) en een armklem. Jochem ging voor o.a. de-ashi-barai (beenveeg) en tate-shiho-gatame (houdgreep)
Amaani kwam 1 podiumplek lager met zilver en brons ging naar Emi Zwak, Nohade Riadi en Fenne van Beek. Femke Brouwer en Linde Hanstede maakte een aantal mooie punten, verloren echter om brons en kwamen daarmee op een 5e plek. Na 3 winstpartijen bleven Luca Dikken, Marijn Hanstede en Twan Weber steken op een 7e plek. Dit gebeurde ook Sem Kalwij en Nina Luisman.

Al met al 2 actieve weken meivakantie, waarbij de leraren en senioren judoka van Judo Promotion Twente zich vrijwillig ter beschikking stelden om dit allemaal mogelijk te maken.