Afgelopen zondag werd de Ippon Trophy Antwerpen gehouden. Dit is een ranking toernooi voor de Belgische judoka.

Met deelnemers uit Nederland, Vlaanderen, Wallonië, Duitsland, Luxemburg en Groot Brittannië een sterk bezet toernooi.

Met voor Jochem ook een sterke poule waar alleen een Luxemburger ontbreekt.

Jochem heeft geen eenvoudige openingspartij: Noah Kempen, de kampioen van Lommel. Jochem neemt revanche voor de eerdere verliespartij en wint deze partij en een mooie barai.

Daarna moet hij het opnemen tegen Daan van den Heuvel, nummer 3 van Nederland en met zijn 97 kg. een dikke 25 kg. zwaarder dan Jochem. Op de NK won Jochem van hem met een verwurging, die in Belgie bij de -15 echter verboden is. Jochem judoot op hoog tempo om de schouderworp en tiltechnieken van Daan te ontwijken. Door op het juiste moment een ko-soto-gake (beenhaak) te maken, wint Jochem ook deze partij, met ippon (vol punt).

In de halve finale moet Jochem het opnemen tegen de Engelse Herculas Pretorius. Jochem gaat vol in de aanval, is hem in tachi-waza (staand) en Ne-waza (grond) volledig de baas, waarbij het de Engelsman niet lukt binnen het wedstrijdvlak te blijven of zelf tot aanvallen te komen. Hierdoor krijgt de Engelsman straf na straf, gevolgd door Hansokumake, oftewel ippon voor Jochem.

In de finale treft hij Eric Raic, een 87 kg. wegende Belg. Jochem werpt met een barai, waarna hij Eric in een Yoko-shiho-gatame (houdgreep) pakt en hiermee de titel binnenhaalt.

’s Middags is het de beurt aan Nohade Riadi. Nohade brengt het na winst met ippon op o.a. Giada Houthoofd met eveneens een yoko-shiho-gatame ook tot de halve finale. Deze verliest ze echter van de latere kampioene en Nohade komt hiermee op brons.