In Tubbergen werd het Wallerbosch Plus toernooi gehouden. Dit toernooi is bedoeld voor de beginnende wedstrijdjudoka tot en met groene band. Er deden ongeveer 250 judoka mee, verdeeld over poules van vijf personen, zodat iedere judoka vier keer kon judoën.

In het eerste blok kwamen Noud Karperien, Omar Darwies, Chiara Melisie, Elisa Melisie en Fenne van Beek op de mat. Noud wist gemakkelijk al zijn partijen te winnen en ging met de 1e plaats naar huis. Fenne verloor een wedstrijd en moest daardoor genoegen nemen met een 2e plaats. Omar, die voor de tweede keer aan wedstrijden deelnam, liet actief judo zien. Door gebrek aan ervaring verloor hij twee wedstrijden en moest hij genoegen nemen met een 3e plaats. Chiara en Elisa moesten zich, respectievelijk met een 4e en een 5e plaats, huiswaarts begeven. Ze hadden met judo iets minder geluk, maar met de gehouden loterij des te meer.

In het derde blok kwamen Sem Kalwij, Matteo Melisie, Cas Karperien, Tristan Boers, Teero Oskamp en Taro Zwak aan de beurt. Sem wist het goede judo van de vorige week, ook nu weer te laten zien en met het verslaan van al zijn tegenstanders was de 1e plaats voor hem. Ongelukkigerwijs zat Matteo bij Sem in de poule, maar ook hij wist de andere tegenstanders te verslaan en een mooie 2e plaats was Matteo’s beloning. Cas had een sterke poule getroffen en met twee verliespartijen beginnen is geen lolletje. Cas kwam echter sterk terug. Hij won de volgende twee partijen en de 3e plaats was binnen. Tristan stond zeer aanvallend te judoën, maar gebrek aan ervaring zorgde ervoor dat hij te veel risico’s nam. De hoger gegradueerde tegenstanders wisten Tristan keer op keer over te nemen en Tristan moest genoegen nemen met de 4e plaats. Ook Teero Oskamp is een judoka zonder veel ervaring en ook hij probeerde zeer aanvallend te judoën. Dit leverde hem twee winstpartijen op en die waren goed voor een 3e plaats. Taro Zwak stond net als vorige week goed te judoën. Had hij vorige week wat geluk met de onderlinge punten verdeling, nu had hij pech. Op punten werd hij 3e.

In het laatste blok hoefden alleen Youri Grondman en Ruben Wilbrink de mat op. Youri had nogal al wat moeite om zijn aanvallend judo om te zetten naar een score. De eerste twee partijen gingen dan ook verloren, daarna kwam Youri sterk terug. Met een directe ippon voor een mooie worp en in de volgende partij weer een mooie worp, die een ippon had verdiend, sloot Youri zijn toernooi af. Deze winstpartijen waren voldoende voor de 3e plaats. Ruben had zijn dag niet! Hij stond sterk te judoën in de pakking, maar wist zijn tegenstanders niet te werpen. De winstpartij uit de eerste wedstrijd leverde Ruben de 4e plaats op.

Het was niet alleen voor de judoka een plek om ervaring op te doen. Ook dojo-assistent in opleiding Luc van Burik deed hier zijn eerste ervaring op als coach. Een positieve ervaring. Judo Promotion Twente heeft meer judoka in opleiding om zo het kader naar de toekomst te waarborgen. Zij assisteren de leraar tijdens de lessen op de judomat en ondersteunen daarnaast de coach bij beginnerstoernooien.

Volgende week is het weer de beurt aan de wedstrijdjudoka: zij gaan dan naar het Kaizen toernooi in Echt (Limburg) om hun ervaring uit te bouwen.