Zaterdag werd in Vriezenveen de finale gehouden van de competitie 2016-2017.

Deze competitie is opgezet voor de recreatieve en beginnende wedstrijdjudoka.
Wanneer de judoka hier voldoende ervaring op hebben gedaan, kunnen ze doorstromen naar de regionale toernooien in de regio.
De judoka’s bereiden zich spelend voor op hun wedstrijden. De zenuwen zitten vooral bij de ouders op de banken. Zo’n competitie is altijd spannend, met de finaleronde natuurlijk als climax.

 

Kampioen werden Noud Karperien, Ruben Vaandering, Christiano Gaviano, Hanneke Plaggemars, Taro Zwak, Cas Karperien, Chiara Melisie, Ruben Wilbrink en Twan Hovestad.

Zilver was er voor Fenne van Beek, Wesley Beverdam, Denley Langenbach, Omar Darwies, Dani Yefimov, Sem Kalwij, Esmee Kok en Chelsea Langenbach.

Het brons ging naar Alissa Kok, Sven Mettinkhof, Isis Nollen, Matteo Melisie, Tristan Boers, Ilyas Ruparelia en Bart Vos.De organisatie is in handen van Judokwai Vriezenveen, ondersteund door juryleden en scheidsrechters van Judo Promotion Twente.
De deelnemers komen uit Almelo, Borne, Hengelo (samen Judo Promotion Twente), Nijverdal en Vriezenveen.

Dubbele Mijl

JPT was het weekend vrijdag al goed begonnen: bij JPT zijn niet alleen de judoka betrokken en wordt niet alleen gejudood. Zo deden zowel judoka als een ouder als een betrokken oud-judoka namens JPT mee aan de Dubbele Mijl van Hengelo, onderdeel van de FBK games, dit weekend gehouden in Hengelo.