De -12 en -15 judoka’s streden vandaag in teamverband op het NK teams in Nijmegen. Hier mochten alleen de districtskampioenteams aan deelnemen en de kampioen van vorige jaar (8 teams per categorie).

De jongens -15 jaar werden net als beide meidenteams teamsdistrictskampioen en lieten in Nijmegen zien waarvoor ze naar Nijmegen gekomen waren.

Het herenteam bestond uit judoka van SJO, Shizentai en JPT; Di-kun Ma, Thijmen Pereboom, Owen Taylor, Lucas van Velden, Marick Pereboom en Jochem van Dijk deden bij de heren -15 een gooi naar het podium.

In de eerste ronde word er overtuigend met 4-1 van het Talententeam uit Noord Holland (Di-kun, Lucas, Marick en Jochem winnen hun partijen) In de halve finale stonden de judoka’s tegenover Mahorokan uit het westen. De eerste partij verloor Di-kun ivm een bloedneus mocht hij van de arts niet verder. Owen begon te traag tegen Krijthe, maar scoorde na 1,5 minuut een Waza-Ari terug helaas was dit niet genoeg. Lucas werd na een prima start verrast met een makikomi techniek. De oudste Pereboom was in vorm vandaag en won overtuigend zijn tweede partij. In de laatste klasse was Jochem niet helemaal fit en verloor zijn partij.

Hierdoor moesten de jongens strijden in de kleine finale om het brons. De tegenstander was een combinatie team van Judoschool Veendam en inst. Noord. Het lichtgewicht Di-kun stond wederom met overtuiging te judoën en maakte 5 Waza-Ari’s. Op het einde van zijn partij krijgt hij een hansokumake ivm een onbedoelde klem om de buik van zijn tegenstander. Hierdoor moest Owen de partij rechttrekken en deed dit met overtuiging met twee mooie sode’s. Lucas nam revanche op het individuele NK en won van Lars van Oostrum. In de klasse tot 60kg gooide Marick zijn tegenstander ook meerdere malen met waza-ari waardoor het brons binnen was. Als laatste belandde Jochem verkeerd waardoor hij buiten westen raakte en daarna nog een keer buiten de mat. Hierdoor moest hij met een ambulance richting het ziekenhuis. Gelukkig is alles goed gekomen en is hij veilig en wel in Borne aangekomen.

Bij de meiden -12 jaar stonden er vooral lichte en jonge meiden in het team. Het was hierdoor een mooie ervaring voor Hanneke Plaggemars Fenne van Beek, Belle Logtmeijer , Chiara Melisie , Roos Plat, Jasmien Hadid en Chelsea Langenbach. Ze verloren beide partijen met 3-2 tegen Team Coolen en Bushi Arnhem. Ondanks goed judo werden de meiden dit jaar te licht bevonden en zal ons dames team volgend jaar opnieuw de districtstitel moeten pakken (dit jaar al de vierde op een rij) om een nieuwe poging te wagen op het NK.

Het meidenteam -15 jaar met Rut Bouwhuis, Iza Barneveld, Filiz Kucukonder, Amber Littouw, Vera Smit, Yasemin Atay en Linde Hanstede begonnen tegen het combiteam uit Noord Nederland. Rut wint in de goldenscore haar spannende partij, waarna Iza niet op kan tegen de pakking van haar tegenstander. Filiz moest aftikken na een snelle verwurging van haar tegenstander. Amber verloor haar partij met uchi mata. Yasemin was een klasse beter dan haar tegenstander en overklaste haar en won. In de herkansingen tegen judo team Haaglanden won Rut wederom in de goldenscore. Linde begon haar partij sterk, maar haar tegenstander klopte niet af met een verwurging. Daarna kwam haar tegenstander er in en kon ze haar niet doorsturen. Filiz in de klasse tot 52kg kwam niet in haar spel en verloor met waza-Ari. Amber begon haar partij strijdend, maar verloor wederom met uchi mata. Als laatste gooide Yasemin haar tegenstander weer vol op de rug en won haar partij.

Het waren judoka van 3 verschillende clubs, die verbonden zijn via het RTC in Enschede. Het was mooi om te zien hoe ze er met elkaar, naast elkaar en voor elkaar stonden.

Judoka’s, coaches en ouders bedankt voor jullie support vandaag op het NK teams in Nijmegen.