Afgelopen zaterdag was het weer zover. De jaarlijkse clubkampioenschappen vonden plaats, ditmaal in Almelo. In de dojo in Almelo kwamen over drie blokken verdeeld 120 judoka op de mat. Alle leden konden meedoen en dit was ook te zien, van de jongsten van 6 jaar tot en met de oudsten van boven de 40 jaar, iedereen ging de mat op om zijn/haar partijen te judoën.

Judo Promotion Twente Kampioenschap Judo Promotion Twente Kampioenschap

 

Het bleek een echt judofeest voor alle deelnemers, aangezien bij de poule indeling rekening was gehouden met het niveau van de judoka. Niet alleen stonden de judoka op de mat om te judoën, de oudere judoka maakten zich verdienstelijk door te scheidsrechteren, maar ook door de jurytafel te bemannen. Ouders zorgden voor o.a. de catering en hadden muffins en ander lekkers gebakken.

Voor de meeste judoka zijn de clubkampioenschappen de laagdrempelige start van hun judo carrière. Enerzijds kan dat een wedstrijd carrière zijn, maar voor anderen is het een begin van een scheidsrechters carrière. Een van deze judoka was aanwezig, namelijk Rico Harder. Hij traint doordeweeks als lid van de Nederlandse selectie op Papendal, maar kwam graag naar de clubkampioenschappen om te helpen achter de jurytafel en om de prijzen uit te reiken aan de winnaars van vandaag en hopelijk van morgen.

Judo Promotion Twente Kampioenschap

Emi Zwak, Lisa Beld en Rico Harder als jurylid

Judo Promotion Twente Kampioenschap

Rick Quinten, Nard Boeding en Jonathan ten Holder als jurylid

 

Voor veel ouders was het een eerste kennismaking met judo als wedstrijdsport en naast de wedstrijden van hun kinderen konden ze ook genieten van de wedstrijden van de zeer ervaren judoka. Veel toeschouwers vonden dit een zeer welkome aanvulling op deze dag, aangezien ze normaal allen leeftijdsgenoten van hun kinderen zien.

Het bestuur van JPT was ook zeer blij met de inzet van alle vrijwilligers om het een mooie judodag voor allen te maken, die heeft bij gedragen om alle leeftijden binnen de club met elkaar te verbinden.

Kampioen werden:
Jesse Olthof, Julian Parnell, Demi Poorts, Joes Nijhof, Jan Hudepohl, Lars Boomkamp, Imke Heerze, Thore Reijerink, Noud Karperien, Ruben Vaandering, Teero Oskamp, Leon de Bruin, Wouter Zandsteeg, Rik van der Klis, Sem Kalwij, Esmee Kok, Sebastiaan Eshouwa, Twan Weber, Nohade Riadi, Hugo vh Riet, Luc van Burik en Danée Roseval.
Zilver was er voor:
Ky-mani Pattipeilohy, Levi Kalwij, Gulia Melisie, Lex Peters, Jayden Middelberg, Dennis SMidt, Liz Klingeman, Rick Japin, Christiano Gaviano, Fenne van Beek, Thijs Wiersema, Jorrit Trenning, Thijs Kleinjan, Elisa Melisie, Tristan Boers, Cas Karperien, Imke Geselschap, Elian Youssef, Marijn Hanstede, Maria Alkan, Na’syah Engelhart, Melissa Moller en Nard Boeding,
Het brons ging naar:
Marijn Stoelhorst, Noah Aurelio Abdoel, Maaike Wolters, Raul Mantiri, Koen Doldersum, Haotian Lei, Naja Heerze, Jayden Noppens, Hanneke Plaggemars, Rens van der Klis, Jordy Boer, Niels van Nimwegen, Rowan Oonk, Claudia Alberts, Bjorn Linde, Matteo Melisie, Chris Bronneberg, Gabriel Zarko, Luca Dikken, Nina Luisman, Joey vd Sloot en Bart Vos.