Afgelopen zaterdag was de sportieve jaarafsluiting van Judo Promotion Twente bij Adventure Point te Den Ham. De organisatie had voor de 60 deelnemers uit Almelo, Borne, Hengelo, Nijverdal en Vroomshoop, van jong tot oud, een gevarieerd programma samengesteld.

De judoka mochten zelf groepen samenstellen en met deze groep konden ze de verschillende activiteiten doen. De ochtend begon regenachtig, maar vanaf het moment dat de activiteiten begonnen scheen de zon.

Uitleg Uitleg

De eerste ronde werd gewisseld tussen midget golf, steppen en frisbee werpen. Alle judoka probeerden de beste van hun groep te worden, maar bij het golf en het frisbee werpen, was de uitkomst zeer onvoorspelbaar en dit leidde tot hilarische momenten.

Midget golf

 

Na de pauze werd er afgewisseld tussen boogschieten op een doel, bubbelvoetbal en Archery Tag.

Bubbel voetbalBubbel voetbal Bubbel voetbal

Bij bubbel voetbal zijn de deelnemers verpakt in een plasticbubbel en is het de bedoeling om te voetballen, maar elkaar omlopen is veel, veel leuker. Dus van het voetbal kwam niet zo veel, maar elkaar omlopen des te meer.

Archery TagArchery Tag

Archery Tag Haotian Lei als Pijlenzoeker

Bij Archery Tag is het de bedoeling dat de twee partijen elkaar proberen te raken met een speciale veilige pijl. Om het spel nog veiliger te maken hebben alle deelnemers ook een helm op. Het blijkt in de praktijk toch moeilijker om iemand te raken dan de meesten dachten.

Boogschieten

Bij het boogschieten was het de bedoeling om de roos te raken. Tussendoor werd er ook nog gegeten en konden de deelnemers zich vermaken met een springkussen. Ook alle andere spellen en spullen konden gebruikt worden door de deelnemers als zij even tijd hadden.

Om 17.00 uur werden de deelnemers moe en voldaan weer opgehaald en gaan ze genieten van de komende vakantie.


Voor alle judoka van Judo Promotion Twente wordt komende vrijdag een vossenjacht gehouden in Hengelo-Groot Driene. Ook hier worden jong en oud verenigd:

De ouders zorgen voor de catering en organisatie vooraf en ter plekke, de oudere judoka zijn vossen en groepsbegeleiding voor de jongsten. De middenmoot gaat zelfstandig in groepjes in het afgesproken gebied op jacht naar vossen en opdrachten.

Na die jaarafsluiting voor alle judoka’s en ouders begint dan een welverdiende vakantie.