Traditioneel werd het seizoen afgesloten met een gezamenlijke activiteit voor alle clubleden te weten een vossenjacht.

120 judoka deden aan dit spektakel mee. De judoka waren afkomstig uit Almelo, Borne en Hengelo. De oudere judoka fungeerden als Vos of als begeleider van de groepjes. Ook hadden zich ouders aangemeld om als begeleider met een groep mee te lopen. Elf groepen liepen de wijk door op zoek naar de vossen. Als ze een Vos hadden gevonden, moesten ze vaak nog een opdracht uitvoeren. Daarnaast kregen ze een letter om een woord te vormen. Om het geheel nog wat spannender te maken, liep er een Spion rond. Wanneer één van de groepsleden door de spion werd getikt, werd de eerste Vos doorgestreept en moest je dus weer op zoek naar deze vos.

De vossen van de vossenjacht

De kinderen gingen zeer gemotiveerd op zoek naar de fraai verklede vossen, aangezien er ook nog een prijs te winnen was. Er werd gezocht naar een wandelende banaan, een ober, een kok, een Tiroler man en een Tiroler vrouw.
De vossen waren overenthousiast en werden verzocht iets minder hard weg te lopen voor de achtervolgende kinderen.
Bij verschillende vossen was ook aan de interne mens gedacht en werd drinken of wat lekkers uitgedeeld.

Hapjes vossenjacht Hapjes vossenjacht

De wachtende ouders vermaakten zich in de tussentijd met een hapje en een drankje en zo werd het voor hen ook een gezellige avond.

Aan het eind van de avond werd de winnaar bekend gemaakt en zij kregen allen een mooie medaille als aandenken aan deze avond.

Winnaars vossenjacht