Timo plaatst zich met deze geweldige prestatie voor de Nederlandse kampioenschappen in Almere in het weekend van 30 september/ 1 oktober.

Voor Timo is deze 2e plaats een geweldige comeback na zijn zware beenbreuk in december 2015. Na een lange revalidatieperiode kon Timo in 2017 weer meedoen met de normale judotrainingen. Ook de overstap van de klasse -55 kg, naar de -60 kg moest in deze periode gestalte krijgen.

Op het NKT in Eindhoven moest Timo het in zijn eerste partij opnemen tegen Dylan van der Kolk, na een zware partij wist Timo met een waza ari de winst te grijpen. Een goed begin van het toernooi. In de volgende ronde stond Timo tegenover Harry Hisia, een geduchte tegenstander. Timo was gesterkt in zijn vertrouwen door de gewonnen eerste partij en hij wist deze partij met een ippon voortijdig te beslissen. In de halve finale moest Timo het gevecht aangaan met Adil Belkaid en ook deze tegenstander maakte de tijd niet vol. Wederom scoorde Timo een ippon. Timo was zeer blij met het behalen van de finale waarin hij het moest opnemen tegen Ennio Mertens. Deze judoka uit de school van De Korte, wist al enige Timo te verslaan. Hij ging er met het goud vandoor en liet het zilver aan Timo.

Ook al was Timo teleurgesteld over het verlies van de finale, hij was wel heel blij dat hij heeft laten zien weer bij de judotop van Nederland te horen.

Timo, judoka van Judo Promotion Twente, traint fulltime op het RTC in Heerenveen.