Traditioneel start JPT het judoseizoen met een trainingsstage van 3 dagen. Op vrijdag wordt er eenmaal getraind en op de beide andere dagen zijn er twee trainingen per dag. In totaal zijn er vier judotrainingen en is er een bootcamp. Naast de trainingen wordt er ook gezorgd voor de maaltijden. Ouders van judoka hebben deze taak op zich genomen, zodat de trainers zich konden richten op de judoka. Dat zijnn dit jaar Sirach Cooiman (trainer RTC Enschede en SJO, Martin Evenberg (trainer JPT Almelo en Borne) en Ferry en Rita Evenberg (beiden actief in Hengelo).

Trainingsstage JPT warming-up Trainingsstage JPT teambuilding

 

De ongeveer 70 deelnemers trainen in verschillende groepen en dit jaar voor het eerst op drie verschillende locaties. Vrijdag begon de stage in Hengelo, in de zaal op Groot Driene, waarna het verder ging in Enschede, op de trainingslocatie van SJO en de laatste dag werd er getraind in Almelo, in de zaal aan de Kamperfoeliestraat.

Trainers en judoka zijn enthousiast over de stage en over deze samenwerking die de judoka van de clubs veel extra ervaring en sparringpartners levert.