Anbergen toernooi in Hardenberg was voor de judoka van Judo Promotion Twente het eerste toernooi van het seizoen. Een bewuste keuze, waarbij eerst de trainingsarbeid is opgebouwd voordat er aan een toernooi werd deelgenomen.

Met goed resultaat:

Overtuigend, met allemaal winstpartijen werden kampioen: Noud Karperien in de klasse -10 jaar tot 27 kg, Fenne van Beek in de klasse -12 jaar tot 27 kg, Nohade Riadi in de klasse -15 jaar tot 40 kg en Verena van der Werf in de klasse -21 jaar tot 57 kg. Sem Sterckel wist in de klasse -18 jaar tot 81 kg de 1e plaats te bemachtigen op wedstrijdpunten.

Prijswinnaars HardenbergKoen Oude Nijhuis 4e in Hardenberg

Met een tweede plaats kon Ruben Vaandering weer naar huis. Uitkomend in een zwaardere gewichtsklasse dan normaal, wist Ruben voldoende partijen te winnen om de 2e plaats te bereiken.

Met een 3e plaats gingen naar huis: Linde Handstede in de klasse -15 jaar tot 48 kg, Emi Zwak in de klasse – 12 jaar – 36 kg, Hanneke Plaggemars in de klasse -11 jaar tot 30 kg en Cas Karperien in de klasse -12 jaar tot 36 kg.

Vierde plaatsen werden behaald door Youri Grondman in de klasse – 46 kg, Twan Weber in de klasse -15 jaar tot 46 kg en Sem Kalwij in de klasse -12 jaar tot 36 kg.

Koen Oude Nijhuis leverde een bijzondere prestatie: Koen heeft op het 25e Anbergen toernooi te Hardenberg, na een revalidatietraject van anderhalf jaar, zijn rentree gemaakt op de wedstrijdmat. Na zijn kniebandscheuring op het Almelo toernooi in 2016, stond hij zaterdag weer als wedstrijdjudoka op de mat. Het was voor Koen letterlijk een zwaar toernooi, want hij was ingedeeld bij de zwaargewichten. Uiteindelijk ging Koen met een 4e plaats naar huis, dus we kunnen spreken van een geslaagde rentree.

De begeleiding op dit toernooi was in handen van Ferry Evenberg, Vincent Eidhof, Martin Evenberg, Mark Vaandering en Ruud