Afgelopen zaterdag werden in Groningen de Dutch Open teams gehouden, oftewel de open Nederlandse kampioenschappen.

Hieraan deed Judo Promotion Twente mee met 4 teams, samen met Stichting Judosport Oost.

De ochtend werd gestart met de heren tot 10 jaar.
Het jongensteam bestond uit Ruben Vaandering, Haotian Lei, Noud Karperien, Armin Shaoe Bargh en Storm Haveman. We hadden helaas geen plus 34kg, waardoor we elke ronde met 4 judoka’s op de tatami stonden, in feite met 1-0 achter.
De Twentse judoka wonnen in hun poule van Judo A zeven 1, Jv Thag en Schagen. Er werd verloren van de latere kampioen Kenamju.
Als tweede geplaatst, stonden ze in de halve finale tegenover een sterk Duits team, genaamd Judo Crocodiles uit Osnabrück.
Deze wedstrijd werd met 3-2 verloren, waardoor gestreden moest worden tegen Judo Lelystad om brons. Deze spannende strijd ging gelijk op waarbij Storm Haveman de overwinning voor zijn team veilig stelde door de 3-2 te maken.

Hiermee was het brons binnen voor ons team jongens -10 jaar.

DUtch Open teams blijhoofdenDutch Open teams heren -10 brons

Hierna was het de beurt aan de dames tot 12 jaar.
Het meidenteam bestond vandaag uit: Fenne van Beek, Hanneke Plaggemars, Belle Logtmeijer, Chiara Melisie, Roos Plat, Chelsea Langenbach en Jasmien Hamad.
De meiden -12 jaar begonnen de dag goed met een overwinning op Veendam, maar konden daarna niet meer potten winnend afsluitend. Hierdoor mochten ze niet verder richting de kruisfinales.

Dutch Open teams dames -12Dutch Open teams teamspirit

In het middag blok waren het de meiden -15 jaar samen met de jongens -12 die in Groningen de strijd mochten aangaan
Het meidenteam -15 werd gevormd door Femke Brouwer, Rut Bouwhuis, Linde Hanstede, Filiz Kucukonder, en Yasemin Atay.
Het meidenteam verloor van Judo a zeven, maar won van Veendam en Dijkmansport. De strijd om het brons werd verloren van JT OostGroningen.

Dutch Open Teams dames -15 jaar

In het team jongens -12 jaar stonden Ricardo Youssef, Matteo Melisie, Cas Karperien, Yorben Pereboom, Youke Snippe, Soufian Ghafiki en Shawn Hasselt.
De jongens verloren hun eerste partij van Kenamju en kwamen toen sterk terug: er werd achtereenvolgens gewonnen van Shogonai, Judo Veendam en Judo A-zeven.
Helaas werd er in de poule verloren van het Duitse Nordrhein Westfalen team, dat de finale won van Kenamju.

Dutch Open Teams heren -12