Bij meerdere clubs was behoefte aan een eigen circuit van kleinere toernooitjes. Toernooitjes om de beginnende judoka op kleine schaal te laten kennismaken met het wedstrijdjudo. Judo Promotion Twente, Stichting Judosport Oost, Schuttersveld en Olympic Gym sloegen de handen ineen en hiermee was afgelopen zaterdag het eerste eigen beginnerstoernooi van Judo Promotion Twente een feit.

Met 115 deelnemers moest er zelfs een stop worden ingesteld, zo groot was de belangstelling om mee te kunnen doen. Gedacht werd deze eerste ronde tot in ieder geval 50 deelnemers te komen. Dit aantal was al binnen enkele dagen na bekendmaking gehaald.

De deelnemende clubs vinden het belangrijk, dat de jongere judoka in een ongedwongen sfeer kunnen kennismaken en ervaring opdoen met wedstrijden.

Beginners toernooi JPT/SJO plezier staat voorop

De scheidsrechters zijn bij de jongste groepen meer begeleider dan scheidsrechter en leggen rustig uit hoe gegroet moet worden, wat wel en wat niet mag en waarom iemand gewonnen heeft. Kinderen leren spelenderwijs de regels van het spelletje, omgaan met winnen en verliezen.
De judoka van deze leeftijd zijn nog erg afgeleid, kijken nog veel om zich heen. Daarom wordt er minimaal gecoacht. De leraren hebben goed opgelet en de veel gemaakte fouten worden de komende weken in de lessen opgepakt.

Beginners toernooi JPT/SJO scheidsrechter als coach

Ter voorbereiding is in de week vooraf is tijdens de kijklessen aandacht besteed aan hoe een wedstrijdje in elkaar zit, met een echt scorebord en een witte en rode band. Vandaag kwamen daar echte scheidsrechters bij en tafels met juryleden.

Beginners toernooi JPT/SJO

Veel publiek bij ons eerste beginnerstoernooi.

De aanwezigheid van heel veel papa’s, mama’s, opa’s en oma’s maakte het extra

spannend. Waarbij het de vraag is wie het het moeilijkste vond, de judoka of zijn/haar ouder.

Het laatste blok zijn de meer ervaren judoka aan de beurt. Hier is geen uitleg meer nodig, de oranje en groene banders kennen de regels.

Tijdens dit toernooi ligt de nadruk ligt op het plezier van het meedoen, voor iedereen is na afloop een medaille

Beginners toernooi JPT/SJO iedereen prijs

Voor iedereen een prijs

25 november vindt de 2e ronde plaats, ditmaal in Enschede in de dojo van SJO.

Het houden van dit soort activiteiten is alleen mogelijk door het grote aantal vrijwilligers. Zo zorgden Ruud en Manon voor de catering, namen Vincent Eidhof, Bart Vos, Denday de Rooy, Bram Onrust, Ferry Evenberg, Martin Evenberg en Kay Magrië het scheidsrechteren voor hun rekening en John Eidhof, Twan Weber, Noud Karperien, Luca Dikken, Chiara Melisie, Emi Zwak, Bram ter Elst, Joram Wabivot, Youri Grondman waren verantwoordelijk voor het jureren.

De prijzen waren als volgt verdeeld:
Kampioen:
Madelief de Wit, Mees Fransen, Twan de Bruin, Jayden Blankestijn, Hanneke Plaggemars, Cas Karperien, Youri Grondman, Skip Egberink, Odin Koops, Joep Nagel, Levi Kloek, Roel Gijsen, Beliray Yimsel, Veerle Groot Wassink, Archie Harkerink, Tijn Hoftijzer, CHarlie Schreurs, Jairo v. Benthem, Jasmien Hamad, Rick Japin, Inke Heerze, Malo Nenert, Ricardo Blauw, Jaymen vd Mey en Elisa Melisie.

Tweede plaats:
Javier Meijerink, Julian Parnell, Mats Grijsen, Thore Reijerink, Thije Pallast, Linus Zandsteeg, Simon Vaandering, Makel Horst, Joes Nijhof, Kick Hunnebrink, Roosmarijn de Wit, Sem Kalwij, Chiara Melisie, Ruben Messelink, Vidar Bos, Chelsea Langenbach, Noura Hamad, Isis Nollen, Lars Nollen, Max Kattenpoel, Caitlyn Blankestijn, Seteray Yimsel, Liz Klingeman, Rana Kok, Thijs Wiersema en Aboed Bikandi.

Derde plaats:
Silvana Busches, Nick Heuvelmans, Jan Hudepohl, Levi Vallee, Max Penterman, Thijmen Boes, Simon Trieschnigg, Matthijs Stam, Wouter Zandsteeg, Glenn Wolsink, Matteo Melisie, Quinn de Rooy, Lieke Hulsmeijer, Aimee vd Heuvel, Tom Haanschoten, Giulia Melisie, Alissa Kok, Romeo v Staveren, Koen Groner, Madelief Vredegoor, Naja Heerze, Lieke Holterman, Letteke van Oudheusen, Teero Oskamp en Noah Abdoel.

Vierde plaats:
Mick Hazelaar, Kasper Webbink, Keano Bakker, Hidde Jaspers Faijer, Jayden Schoonhoven, Ky-mani Pattipeilohy, Bjorn Hadderingh, Jasper Trieschnigg, Noemi Dijksma, Taro Zwak, Bjorn Linde, Gerhard Roerink, Tristan Boers, Shawn Haseth, Laura Weber, Nanouk Weber, Xem Lamain, Rowan Ook, Marith Stam, Jenna Steynis, Annelot Luitenen Chiel Hueskes.

Vijfde Plaats: Joep Hazewinkel, Sam van Soesbergen, Lucas Bakker, Julian Iesberts, Cas Kattenpoel Oude Heerink, Luuk Donkers, Delisa Karakoc, Vince Nijmeyer, Imke Geselschap en Esmee Kok.

Zesde plaats: Jorrit de Ruiter, Laura Schot.