Op he SJO Pietentoernooi, het door Stichting Judosport Oost georganiseerde beginnerstoernooi hebben de 26 deelnemers van JPT het zeer goed gedaan. In twee blokken werd er op drie matten gejudood. In het eerste blok kwamen zeven JPT judoka op de mat. Guilia Melisie, Isis Nollen, Jayden Middelburg en Twan de Bruin wisten de eerste prijs te veroveren. Jorrit de Ruiter ging met een 2e plaats naar huis en Lex Peters en Lars Boomkamp grepen de 3e plaats. Tot grote verrassing van de judoka kwam Sinterklaas met een aantal Pieten de prijzen uitreiken. Nadat iedereen zijn prijs in ontvangst had genomen, samen met een grote zak met sinterklaas traktaties, werd Sinterklaas weer uitgezwaaid.

In het tweede blok was JPT beter vertegenwoordigd met 19 deelnemers. In dit blok wisten zeven judoka de eerste plaats te bemachtigen. Elisa Melisie en Lars Nollen leverden eenzelfde prestatie als hun jongere zus. Ook zij gingen met een eerste plaats weer terug naar huis. Naast deze twee winnaars grepen ook Omar Darwies, Haotian Lei, Noud Karperien, Cas Karperien en Sem Kalwij de eerste prijs. Een eervolle tweede plaats was er voor Taro Zwak, Thore Reijerink, Stijn Meijer en Thijs Wiersma. Derde plaatsen waren er voor Madelief de Wit, Jan Hudepohl, Rick Japin, Ricardo Blauw, Claudia Albert, Roosmarijn de Wit, Imke Geselschap en Bjorn Linde.

Speciale vermelding verdienen Claudia Alberts die als witte band draagster het tegen hogere banden moest opnemen en geen enkele score tegen kreeg. Ze verloor haar wedstrijden op shido, mede door een gebrek aan ervaring. Daarnaast wist Roosmarijn een zeer fraaie ippon te scoren, iets wat ze nog niet zo vaak had gedaan. De judoka werden begeleid door Bart Vos en Ferry Evenberg, die als zeer tevreden coaches weer naar Hengelo konden rijden.